Forgalmazott termékeink

Mit érdemes tudni a tömítőanyagokról?

TömítőanyagokA tömítőanyagnak az anyagáramlás megakadályozása mellett a felületek egyenetlenségeinek kiegyenlítése is feladatai közé tartozik. Ehhez nem mindegy, milyen anyagból készül a szóban forgó tömítés.

A tömítőanyagnak a következő szempontoknak kell megfelelnie:

» szilárdság

» keménység

» hőállóság

» terhelhetőség

» vegyi hatásoknak való ellenállás

» alakváltozási képesség

Ennek alapján beszélhetünk lágy és kemény tömítésekről.

A lágy tömítések:

» Azbeszt: hőállósága és vegyszerállósága igen kiváló, bár a rugalmassága nem kielégítő.

» Textíliák: érdemes átitatni valamilyen kenőanyaggal a jobb tömítő hatás és súrlódásvédelem érdekében.

» Műszén, lágygrafit: jó vegyszerálló képességgel rendelkezik és kicsi a súrlódási együtthatója.

» Papír: impregnáltan használatos, ami azt jelenti, hogy valamilyen kenőanyaggal együtt lesz alkalmas a tömítésre.

» Parafa: tömítésre és hőszigetelésre is alkalmas.

» Bőr: jó szilárdsági, kopásállósági, olajellenállósági tulajdonsággal rendelkezik, viszont rugalmassága igen kicsi.

A kemény tömítések: kemény tömítések közé általában a fémeket szokás sorolni. Ezek az anyagok több féle funkció ellátására is alkalmasak a tömítéstechnika területén, ilyenek lehetnek a dinamikus és statikus tömítések egyaránt.

A kemény tömítések fajtái:

 • » Ezüst és platina: jellemzőjük a jó vegyszerállóság. A platina akár 1300 °C-ig is ellenálló, így ott alkalmazzák, ahol már minden más fém felmondta a szolgálatot.
 • » Réz: kompressziós tömítésekhez kiváló választás, de vassal érintkezve vigyázni kell, mert fennáll az elektrolízis veszélye.
 • » Alumínium: figyelembe kell venni az alkalmazásakor, hogy csak minimális szorítóerőt képes elszenvedni, épp ezért a lágyabb minőségűeket használják tömítéshez. Erős savakkal és lúgokkal szemben nem sokáig ellenálló.
 • » Ólom: jó vegyszerállóság jellemzi, de a szorítóerő mértéke nem túl magas, általában kompressziós tömítésként használatos.
 • » Acél, öntöttvas: az acélt akkor választják tömítésként, ha a legnagyobb hőmérsékletet és a legnagyobb nyomást kell kiállnia a tömítésnek. Jó szilárdsági, kopásállósági tulajdonságokkal rendelkezik, mely jellemzők alkalmassá teszik mind a dinamikus, mind a statikus tömítések esetében.

Ha tömítésre van szüksége, nálunk jó helyen jár! Bővebb információkért bátran forduljon hozzánk!

 

Miért érdemes minket választania?

 • » a legjobb minőségű, kiváló tömítések
 • » széleskörű termékskála
 • » precíz, szakszerű munkavégzés
 • » 35 év tapasztalat
 • » tömítések gyártása, forgalmazása és javítása egy helyen
 • » ügyfélorientált gondolkodásmód

 

Az autóklíma tömítések fontosságáról

Autó klímaA télen hideg, nyáron meleg gépjárművek gondolata cseppet sem vonzó, ám szerencsére mai modern világunkban ez már rég a múlté, és ezt az autónkban található klímának köszönhetjük. Persze fontos tudnunk, hogy a klímának is szüksége van az időnkénti szervizelésre, és adott időközönként a tömítések ellenőrzésére és esetleges cseréjére is elengedhetetlen.

Amennyiben a tömítések nem megfelelően látják el a feladatukat – vagyis egy egybefüggő tér két része között nem szabályozzák vagy szüntetik meg az anyagáramlást megfelelően -, az a klíma károsodásához vezethet. Ebből kiindulva célszerű a klíma tömítés egy-két évenkénti ellenőrzése és cseréje.

A rendszeres karbantartáshoz az is hozzátartozik, hogy legalább kéthavonta bekapcsoljuk autónkban a klímát pár perce – ennek köszönhetően a szennyeződések nem rakódnak majd le, és a tömítések sem fáradnak el.

A különböző klímatípusok különböző tömítéseket igényelnek, ez pedig sokszor nagy fejtörést okoz. Ne aggódjon, mi segítünk megtalálni a megfelelő típust!

 

Tömítési hibák és azok megelőzésének fontossága

Tömítés gyártó cégAz egyes tömítések megfelelő karbantartás és használat mellett rendkívül időtállóak. Azonban a rohanó mindennapokban hajlamosak vagyunk megfeledkezni a rendszeres ellenőrzésről, vagy még használat előtt nem vizsgáljuk meg a tömítést, ami akár gyárilag hibás alkatrész is lehet.

A tömítés fontos része a különféle gépeknek, berendezéseknek, éppen ezért egy apró meghibásodás is komoly problémákhoz és akár a rendszer leállásához vezethet. Így érdemes még időben megelőzni a problémákat és időt szánni a tömítések alapos vizsgálatára, karbantartására. A tömítő-ajkak meghibásodásának egyik gyakori oka, hogy beszakadnak, de a hő okozta sérülések sem ritkák. A tömítés szerelésekor, ha túl sok tömítő-paszta kerül a tömítő-ajakra, akkor száradás során olyannyira keménnyé válik, hogy az tönkre teheti a tömítést.

Tömítés gyártó cégünk azon dolgozik, hogy a legjobb minőségű tömítőket nyújtsa Önnek, hogy még véletlenül se forduljon elő gyártási hiba a rendszerben! További információkért keressen minket elérhetőségeinken!

 

Néhány tudnivaló a spiráltömítésekről

SpiráltömítésA spiráltömítéseket, anyaguknak köszönhetően, elsősorban rugalmasságot igénylő üzemekben használják. Egy V alakú fémbetét tartja a nem fém alapú töltőanyagot. A spiráltömítések rendkívül rugalmasak, és még tovább erősíthetők egy plusz külső központosító, vagy egy belső biztosítógyűrű beépítésével. A külső központosító gyűrű a spiráltömítés helyén maradását erősíti, míg a belső biztosítógyűrű az amúgy is nagyfokú rugalmasságot és a tengelymerevséget növeli.

A spiráltömítés egyszerűen beszerelhető, alkalmas magas nyomáskülönbség kiegyenlítésére is, még nagy nyomásingadozás esetén is megbízhatóan működik. Előszeretettel használnak spiráltömítést peremillesztéseknél, csővezetékeknél, bojlerekben, gyógyszer- és élelmiszeriparban. Népszerű ezen kívül a hajógyártásban, sőt, atomerőművekben is kedvelt tömítésféle. Használható gőz, folyadékok, gázok esetén, sőt, a savak, lúgok és olajok sem fognak ki rajta.

Ha szeretne többet megtudni a tömítéstechnikáról, és bővebb információkra van szüksége a spiráltömítésekkel kapcsolatban, bátran keressen minket!

 

Teflon-, spirál-, füles gumi tömítések: Minden egy helyen!

Teflon-, spirál-, füles gumi tömítések: Minden egy helyen!A tömítések jelen vannak az élet számos területén, ebből kifolyólag több féle funkciót is ellátnak, így például gondoskodnak a berendezések megfelelő működéséről, biztonságot nyújtanak, óvnak az idő előtti elhasználódástól vagy óvják a környezetet is a káros anyagoktól, teszik ezt azzal, hogy biztosítják a szivárgásmentes működést és használatot.

Egyértelmű, hogy a tömítések fontos feladatot látnak el, ebből pedig az következik, hogy funkciójukat csakis akkor képesek maximálisan teljesíteni, ha maguk is tökéletes állapotban vannak és magas minőségű alapanyagokból készülnek. Forduljon hozzánk bizalommal és vásárolja meg azokat a tömítéseket, amelyekre szüksége van! Mit ajánlunk? Teflon-, spirál-, füles gumi tömítések, tehát minden megtalálható nálunk, ami keresett és a hétköznapi használatban is ismertnek számító termék. Az általunk forgalmazott tömítések kiállták az idő próbáját, hiszen közel 30 éve szolgáljuk ki elégedett megrendelőink igényeit.

Forduljon hozzánk bizalommal, és vásároljon minőségi tömítéseket!

 

Nem mindegy milyen tömítést választ!

Nem mindegy milyen tömítést választ!Köztudott, hogy a tömítések milyen nagy hatást gyakorolnak a rendszerek teljesítményére. Egy ilyen egyszerűnek tűnő dolog minősége és megbízhatósága jelentős mértékben befolyásolhatja a különböző berendezések működési folyamatait, így annak élettartalmát is.

Ezért aztán kiemelten fontos, hogy milyen tömítést választ, ugyanis nem mindegyik tömítés való mindegyik eszközbe.

Kínálatunkban teflon-, spirál-, füles gumi tömítések széles választékát találja. Honlapunkon számos hasznos tanácsot talál a tömítésvásárlással kapcsolatban, melyeket bizalommal ajánlunk figyelmébe, bizonyára nagy segítségére lesz a tömítésvásárlás során.

Mindazonáltal azt tanácsoljuk, hogy a legmegfelelőbb tömítés kiválasztása érdekében mindig kérje szakember segítségét! Így elkerülheti, hogy egy rosszul megválasztott tömítés miatt az egész rendszer sérüljön, üzembiztonsága csökkenjen!

Tanácsadásban és a vásárlással kapcsolatban is készséggel állunk rendelkezésére! Érdeklődjön elérhetőségeinken, nézzen szét kínálatunkban!

 

A motor lelke a motortömítés!

MotortömítésA tömítések mindenhol megtalálhatóak, a gépekben, berendezésekben, és a különféle gépjárművek motorjában is. A személyautók, haszongépjárművek mellett a motorok, motorcsónakok sem nélkülözhetik a minőségi tömítéseket. Ha motortömítésekről van szó, azon általában a hengerfej tömítést értjük.

A hengerfej tömítések kifogástalan állapota létfontosságú a járművek kifogástalan működéséhez, ha a hengerfej tömítés elromlik, akkor az a motor meghibásodásához vezethet. Ezért fontos, hogy az ellenőrzés rendszeres legyen. Ez a motortömítés a dugattyú és az égéstér között található és a feladata, hogy két különböző anyagú fém öntvény közt szivárgásmentes tömítést alakítson ki. Amennyiben hibásan működik, akkor tökéletlen égés megy végbe a motorban, és szökni fog a nyomás, ezzel együtt pedig a motor hatékonysága is romlik.

Keressen minket bizalommal, és vásároljon megbízható cégtől színvonalas minőségű tömítéseket! Kínálatunkban különféle fajtájú tömítések találhatóak, köztük motortömítések is.

A Klingerit lemez előnyeiről röviden

A Klingerit lemez előnyeiről rövidenManapság számtalan ipari területen találkozhatnak az emberek különböző tömítő lemezekkel, amelyek közül a legnépszerűbbeknek a Klingerit lemezek számítanak, ami nem véletlen, ugyanis rengeteg előnnyel rendelkeznek, a használatuk pedig hosszú távú megoldást jelent.A Klingerit lemezek legfőbb előnye, hogy azbesztmentesek, így biztos lehet abban, hogy semmilyen káros anyag nem kerülhet be a rendszerbe, ráadásul a területen dolgozók egészsége sem lesz veszélyben. A Klingerit lemezek ellenállóak a különböző vegyi anyagokkal szemben, például az olaj sem jelenthet problémát, emellett pedig – a már említett előnyös anyagtulajdonságuknak köszönhetően – nem oldódik ki belőlük semmi.A Klingerit lemezek különböző méretekben és vastagságban vásárolhatóak meg kínálatunkból, így a saját és a berendezések igényeinek megfelelően szerezheti be őket. Ha további kérdései lennének a Klingerit lemezekkel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal megadott elérhetőségeinken!

 

Milyen területeken lehet felhasználni a Klingerit tömítéseket?

Klingerit tömítésekIpari területen dolgozik, ahol fontosak a biztonságos munkakörülmények, ezért csakis megbízható tömítések mellett teszi le voksát? Szeretne egy igazán kiváló terméket kipróbálni? Akár nagyobb mennyiségben is vásárolna a tömítésekből? Ha a kérdésekre igennel felelt, Önnek tökéletes választásnak fognak bizonyulni a Klingerit tömítések!Mivel a Klingerit tömítésekről köztudott, hogy azbesztmentesek, elsősorban azokra a területekre ajánljuk őket, ahol fontos, hogy ne kerülhessen semmilyen káros anyag a levegőbe, vagy a munkálatok során a termékekbe; ilyen például a gyógyszer-, vagy egyéb vegyipari területek. Ha úgy tapasztalja, hogy munkaterületén ilyen tömítésekre van szükség, ráadásul az egészségre is kiemelt figyelmet szeretne fordítani, mindenképp válassza a Klingerit tömítéseket, amelyeket különböző méretekben érhet el!Ha szeretné megvásárolni a Klingerit tömítéseket, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

 

A hengerfejtömítés szerepe és cseréje

HengerfejtömítésA járművekből sem maradhatnak ki a tömítések, így az autó motorjában is találunk többféle ilyen kiegészítőt; ezek egyike a hengerfejtömítés. Ez a tömítés, ahogyan azt a neve is mutatja, a henger kiegészítője, és nélküle a hengerfej, ami felülről zárja a hengert, nem tudna résmentesen illeszkedni. A jól záró hengerfejtömítés a hibátlan motorüzemelés alapfeltétele. A hengerfejtömítés nélkül a motor nem lenne képes az előírtaknak megfelelően működni, és nem lehetne biztonságosan útnak indulni az autóval. Nem csak személyautók, de az egyéb járművek nélkülözhetetlen alkatrésze.A hengerfejtömítés tönkremenetelét több dolog is előidézheti, ilyen lehet, amikor a motor túlmelegszik, vagy amikor a hengerfej eldeformálódik, de egy túlzásba vitt tuning is a cseréhez vezethet. A hengerfejtömítés cseréje hozzáértő szerelő keze alatt néhány órát vesz igénybe.Lépjen velünk kapcsolatba a honlapunkon feltüntetett elérhetőségeinken, és rendeljen hengerfejtömítéseket kedvező áron, színvonalas kivitelben!

 

A gumitömítés további felhasználásáról

GumitömítésA tömítések sokfélék lehetnek, elsősorban az anyaguk képezi a megkülönböztetés alapját. Készülhetnek gumiból is; ezek a tömítések a gumi előnyös tulajdonságaira építve működnek és látják el funkciójukat. Mivel rugalmas, könnyedén kitölti azokat a felületi egyenetlenségeket, amiket egy merevebb anyag képtelen lenne, cserébe viszont valamivel hamarabb szorul cserére.

A gumitömítések mérete, alakja és felhasználási területe egyaránt nagyon változatos. Lehet gyűrű formájú, lehet S-alakú, kerek, vagy szalag formában is készülhet akár. Egyaránt találkozhatunk vele a hétköznapi életben is, de az ipari felhasználása is nagyon elterjedt. A gumitömítés megjelenik például a nyílászárókon, hiszen az ajtók és ablakok keretébe ezeket a tömítéseket helyezik be. Ezeken túl a gumitömítést széles körben használják a vegyiparban, az autóiparban, gépekhez, műszerekhez és a gyógyszeriparban is.

Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken, ha megbízható gumitömítésekre van szüksége, és rendeljen akár egyedi igényei alapján új tömítéseket!

 

Termékeinkkel a veteránautók is biztonsággal használhatóak!

Veteránautók tömítéseireA régmúlt korok bútorai és tárgyai manapság is nagy népszerűségnek örvendenek, ebből pedig természetesen az autók sem maradhatnak ki. A veterán autók igazi különlegességnek számítanak, és szerencsére többségüket nem csak múzeumokban lehet megtekinteni, hanem működés közben is az utakon. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, fontos a tulajdonosoknak kiemelt figyelmet fordítani a veteránautók tömítéseire!

Mivel tisztában vagyunk a régi autók népszerűségével, és azzal, hogy sokan kipróbálnák őket az utakon, termékeinkkel igyekszünk hozzájárulni a biztonságos használatukhoz. Kínálatunkban nem csak a hengerfejhez találhat megfelelő veteránautó-tömítést, hanem tengely- és csapágyháztömítésekkel is találkozhat, továbbá a lámpák és a karosszéria közé időjárásálló, vízszigetelő tömítésre is lelhet. Mindezekre azért van szükség, hogy a jármű megőrizze kiváló állapotát, és biztonságosan lehessen vezetni.

Ha további információkra lenne szüksége a veteránautók tömítéseivel kapcsolatban, vagy egyedi igényei lennének e téren, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Így cserélje ki a hengerfej tömítést!

Hengerfej tömítésA járművekben található hengerfej tömítést alkalmanként cserélni kell, hiszen a használat következtében ez is kopik. Hogyan lehet akár saját kezűleg, otthon kicserélni a hengerfej tömítést és újat tenni a régi helyébe? Pár lépésben leírjuk azoknak, akik szeretnék maguk elvégezni ezt a körültekintést igénylő műveletet.

Nyissa fel a motorháztetőt, tegye szabaddá a motort és első lépésként tisztítsa meg azt a szennyeződésektől! A tiszta motorba kerüljön az új hengerfej tömítés. Mielőtt felteszi, győződjön meg róla, hogy valóban illik a helyére, a pontos méret ugyanis igen jelentős a megbízható működéshez. Felhelyezés előtt a hengerfej tömítést meg kell kenni hőálló zsírral, ezután beteheti a helyére, rá kerül a hengerfej, végül pedig csavarokkal rögzítse. Látható, hogy nem igazán bonyolult a hengerfej tömítés cseréje, de ügyelni kell a pontos munkára, hogy megfelelően el tudja látni majd a feladatát az alkatrész.

Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, és rendeljen megbízható hengerfej tömítést kínálatunkból!

 

Miért tölt be felelősségteljes szerepet egy tömítés gyártó?

Tömítés gyártóA tömítések számtalan műszaki berendezés megfelelő működéséért felelnek. Ezek az alkatrészek olyan szerkezeti kapcsolatokat hoznak létre, amelyeknek az a feladata, hogy két egymással közvetlenül kapcsolódó tér között az anyagáramlást megakadályozzák, vagy mérsékeljék.  A tömítéseket feladataik szerint háromféle kategóriába sorolják a gyártók, amelyek lehetnek funkcionális, védő, vagy biztonsági tömítések. Bármelyikről is legyen szó, a tömítések központi szerepet töltenek be számos berendezés esetében, ezért egy tömítés gyártónak hatalmas a felelőssége.

A tömítőanyagokkal szemben alátámasztott követelmények között szerepel például a szilárdság, az alakváltozási képesség, a hőállóság, a vegyi hatásokkal és átszivárgással szembeni ellenállás. Ha ezeknek az elvárásoknak a tömítés gyártó nem tud eleget tenni, úgy a vásárlóknak komoly problémái is lehetnek, amikor alkalmazni szeretnék a tömítéseket. A rossz tömítésekkel végzetes hibákat is lehet okozni, ami mindenképp anyagi veszteséget okoz, hiszen a készülékek javíttatása, vagy lecserélése költségekkel jár. Egy tömítés gyártónak ezeket a kockázatokat mindig mérlegelnie kell, illetve szem előtt kell tartania a termékek előállításakor, így sem ő, sem pedig az ügyfelek nem kerülhetnek kellemetlen helyzetbe. A silány minőség értelemszerűen nem kelt pozitív benyomást egy tömítésekkel foglalkozó vállalkozásról!

Szerencsére a tömítés gyártó könnyedén ki tudja kerülni a hibákat, ha korszerű körülményeket teremt az alkatrészek előállításához, és emellett az alapanyag kiválasztását sem bízza a véletlenre.

Ha Ön olyan tömítés gyártót keres, aki tisztában van azzal, hogy a munkája rendkívül felelősségteljes, és a termékeinek minősége nagyban meghatározhatja akár egy teljes ipari vállalkozás mindennapjait, válasszon bennünket! A tömítések előállítását pontosan és precízen végezzük, a mai követelményekhez igazodva. Ha kérdése lenne, vagy rendelni szeretne, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!