Gyártmányaink

Megbízható tömítésgyártót keres? Válasszon bennünket!

tömítésgyártásA tömítések számos berendezés működésében töltenek be alapvető szerepet, így gyakorlatilag nélkülözhetetlenek. A feladatuk, hogy két, egymással közvetlen kapcsolatban álló tér között megakadályozzák az anyagok áramlását, és eszerint három kategóriába tartozhatnak: a funkcionális, a védő, vagy a biztonsági tömítések közé. Minőség szempontjából azonban ez nem lényeges; a legfontosabb az, hogy egy megbízható tömítésgyártót találjunk, aminek termékei minden körülmények között megállják a helyüket.

A tömítések főbb tulajdonságai a következők: ellenállás a hőnek és a vegyi anyagoknak,   szilárdság, alakmegtartási, illetve alakváltozási képesség. A különféle feladatokat a tömítések különböző tulajdonságokkal képesek ellátni, és ezekkel egy tömítésgyártónak tisztában kell lennie, különben rengeteg reklamációt fog kapni a termékeivel kapcsolatban. Fontos a kiváló minőségű alapanyag is, illetve az sem elhanyagolható szempont, hogy milyen technológiával történik a tömítésgyártás, hiszen ez is nagyban meghatározza az elkészült tömítések használhatóságát, illetve élettartamát. Amennyiben minden szempontot figyelembe vesznek, odafigyelnek a gyártástechnológiára és az alapanyagokra is, csakis akkor várható, hogy az elkészült tömítések minősége kifogástalan lesz.

Szerencsére azonban mi tisztában vagyunk ezekkel a követelményekkel, és minden tömítésünket úgy készítjük el, hogy azok megfeleljenek minden velük szemben támasztott elvárásnak. Vállalkozásunk olyan tömítésgyártó hírében áll, ahová érdemes fordulni, ha valaki a legjobb minőséget szeretné beszerezni, és ezt a hírünket minél nagyobb körben szeretnénk elterjeszteni, valamint minél tovább szeretnénk megőrizni is!

Amennyiben olyan tömítésgyártót keres, amelyik nem csak felelősségteljesen látja el a feladatait, de a termékeire sem lehet panasz, válasszon bennünket! Ha kérdése, vagy észrevétele lenne, illetve ha rendelést szeretne leadni, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Mikor kell cserélni a hengerfej tömítést?

hengerfej tömítésVitathatatlan, hogy a különböző járművek egyik legfontosabb alkatrészei közé tartoznak a hengerfej tömítések. Nélkülük elképzelhetetlen a motor megfelelő működése, emellett pedig a biztonságról is gondoskodnak utazás közben. Nem véletlen tehát, hogy a hengerfej tömítéssel kapcsolatos problémákat a szakemberek a legsúlyosabb hibák közé szokták sorolni. Előfordul, hogy a motorok, gépjárművek tulajdonosai az utolsó pillanatban viszik szerelőhöz a járművüket azért, hogy kicserélésre kerüljön a hengerfej tömítés. Ez az esetek többségében nem a hanyagság miatt fordul elő, hanem azért, mert sokan nem tudják, hogy melyek azok a tényezők, amikből már sejteni lehet, hogy hamarosan új hengerfej tömítésre van szükség. Most itt a lehetőség, hogy ezzel kapcsolatban tájékozódjon, így, ha Önnek is van autója, motorja, időben tudni fogja, hogy elérkezett az ideje a cserének.

Az egyik korai árulkodó jel a hengerfej tömítés hibával kapcsolatban az, ha a jármű feltűnően sok üzemanyagot fogyaszt a korábbi mennyiségekhez képest. A manapság uralkodó benzinárak mellett fontos, hogy mihamarabb megtörténjen a hengerfej tömítés cseréje, ugyanis nem csupán az autó mehet így tönkre, hanem a kiadásai is folyamatosan növekedni fognak. A nagy üzemanyag fogyasztáson kívül a motor nehézkes, hosszadalmas beindítása is arról árulkodik, hogy probléma van a hengerfej tömítéssel. Ezen kívül a motor teljesítményének romlása és bizonytalan működése is arra utal, hogy mihamarabb új hengerfej tömítésre lesz szükség. Ezek a hibajelenségek még korai szakaszban jelentkeznek, tehát, ha figyelembe veszik őket, nem okozhat hatalmas kárt a motornak, így az nem mehet tönkre.

Ha bármelyik jelenséget tapasztalta az elmúlt időszakban, szerezze be az új hengerfej tömítést választékunkból! Tőlünk megbízható tömítéseket vásárolhat, amikre hosszú távon számíthat a vezetés során. Amennyiben színvonalas hengerfej tömítéseket szeretne beszerezni, vagy kérdései lennének a témával vagy az elemekkel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken! Kollégáink készséggel állnak a vásárlók rendelkezésére.

A legfontosabb tudnivalók a hengerfejtömítésről

HengerfejtömítésA hengerfejtömítések központi szerepet töltenek be a motorok működésében, ezért nem véletlen, hogy a hengerfejtömítés sérülése az egyik legsúlyosabb meghibásodás, ami előfordulhat. A tulajdonosoknak ezért különös figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy időben észrevegyék a problémát, így megelőzhetik azt, hogy a motor idő előtt tönkremenjen.

A hengerfejtömítés legfontosabb feladata, hogy lezárja a motorban az égéstér és a dugattyú közötti részt. Hogy erre miért is van szükség? Az üzemanyag égésekor a dugattyú folyamatosan mozgást végez, az pedig a hengerrel együtt az égés következtében magas hőmérsékletre melegszik fel. A dugattyú perem közti részt és a henger falát el kell tömíteni ahhoz, hogy a hengerben keletkezett energia ne tűnjön el, és gondoskodjon a dugattyú mozgatásáról. Ha ez nem teljesül, úgy elszökik a nyomás, vagy a tökéletlen égés veszélye áll fenn, ami rontja a motor teljesítményét, és egyúttal emeli az üzemanyag fogyasztást is, tehát a motor csak akkor működik hibátlanul és gazdaságosan, ha a hengerfejtömítés betölti a rendeltetésszerű szerepét.

A hengerfejtömítésnek akár 2000 Celsius fokos hőmérsékletet is el kell viselnie, ezért több rétegből és kifejezetten a magas hőmérsékletet jól bíró anyagokból szokták előállítani, többnyire valamilyen puhább fémből.

A hengerfejtömítés hibájának egyik jellemző tünete, ha a motor egyenetlenül működik, vagy folyamatosan lefullad. Ezen kívül a hűtővízben megtalálható olajfoltok is arról árulkodnak, hogy sürgősen gondoskodni kell a hengerfejtömítés cseréjéről.

Ha bármelyik problémát észleli vezetés közben, mihamarabb gondoskodjon a hengerfejtömítés cseréjéről, az új alkatrész vásárlásához pedig forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén! Kínálatunkban többféle tömítés közül is válogathat, így biztosan megtalálja nálunk azt az elemet, amire szüksége lesz a javításhoz. Amennyiben kérdése merülne fel a tömítésekkel kapcsolatban, munkatársaink állnak rendelkezésére!

 

Extrém helyekre válassza a fésűs tömítést!

Fésűs tömítésekCégünk több, mint 30 éve gyárt és forgalmaz tömítéshez használatos minőségi, megbízható termékeket. Ezekre az élet minden területén szükség lehet, épp ezért a speciális igényekhez különböző méretű, formájú és anyagú tömítéseket alkalmazhatunk. A tömítéseket felhasználási területük, anyaguk és szerepük szerint is csoportosíthatjuk. Ahogy a megnevezéséből is sejteni lehet, ezek a termékek a két felület között történő anyagáramlás szabályozásához, illetve annak megakadályozásához szükségesek.

Speciális, kifejezettem extrém helyekre lett kifejlesztve a fésűs tömítés. Különlegessége, hogy akár több száz bar nyomáson és kifejezetten magas, esetenként közel 1000°C fokos hőmérsékleten is maximális üzembiztossággal működik.

A fésűs tömítés hatékonysága a felépítéséből fakad. Alkotóelemei a lágy tömítőanyag, és a keményebb fém mag, vagyis hordozólemez. Ennek a felületén körkörös, fésűs profil helyezkedik el. Préselés során ebbe a fésűs profilba nyomják bele a lágy tömítő anyagot, amely így a hordozólemez és a karimafelszín, azaz a tömítendő felület között képez vékony réteget. Így a fésűs tömítések egyesítik a fém tömítések erős szilárdságát és nyomásállóságát a lágy tömítések rugalmasságával. Ennek köszönhetően akár szélsőséges körülmények között is kiválóan megállják a helyüket.

A fésűs tömítések kompozit anyaguk és speciális kialakításuk miatt, olyan biztonsági előírásokkal rendelkező helyeken, ahol kifejezetten extrém körülményeknek vannak kitéve, mint a vegyi és petrolkémiai üzemek, reaktorok vagy olajfinomítók is tökéletesen el tudják látni a feladatukat.

A Tóth és Társai Tömítésgyártó és Forgalmazó Kft. kínálatában biztosan megtalálja, amire szüksége lehet a tömítőanyagok, tömítések terén, minden kategóriában. Fésűs tömítéssel kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! A megfelelő termékek kiválasztásában is szakszerű segítséget nyújtunk és kedvező feltételekkel vállaljuk azoknak a legyártását. Fésűs tömítésekkel kapcsolatos kérdéseivel és rendeléssel kapcsolatban bátran keressen fel minket elérhetőségeink egyikén!

Gumi tömítés csere: Mi befolyásolhatja az alkatrész élettartamát?

Gumi tömítéA gumi tömítések számtalan berendezés rendeltetésszerű, biztonságos használatáért felelnek. Mind az iparban, mind pedig a hétköznapokban jelen vannak és folyamatosan ellátják feladatukat. Mivel állandó használatnak vannak kitéve a különböző gumi tömítések, egy idő után sajnos elengedhetetlen, hogy új tömítés kerüljön a régi helyére. Sokan képesek megvárni az utolsó pillanatot, ami nem túl előnyös, ugyanis egy elhasználódott gumi tömítés komoly műszaki károkat is okozhat az adott berendezésben. A kérdés már csak az, hogy mik azok a szemmel látható jelek, amikor már nem tűr halasztást a gumi tömítés cseréje?

Legyen szó bármilyen gumi tömítésről, amikor azt tapasztalja, hogy az veszít rugalmasságából, illetve repedésnek indul, biztos lehet abban, hogy nem fogja tudni elkerülni az alkatrész cseréjét. Alapvetően a gumi tömítésekkel kapcsolatban lehet arra számítani, hogy cserélni kell azokat, csak egyáltalán nem mindegy, hogy milyen időközönként kell erre időt, energiát szánni. Ha szeretné, hogy hosszú távon megőrizze megfelelő szerkezeti állapotát a gumi tömítés, érdemes ápolószereket használnia. Ehhez léteznek különböző speciális gumiápolók, de bizonyos esetekben a glicerin és egyéb házi megoldások is segíthetnek. Ennek köszönhetően jelentős mértékben megnövelheti a tömítés élettartamát.

Fontos tényező a gumi tömítés élettartamát illetően a minőség is. Értelemszerűen minél strapabíróbb anyagból kerül legyártásra az alkatrész, annál tovább számíthat annak használatára.

Vállalkozásunk folyamatosan azon dolgozik, hogy minél strapabíróbb, színvonalasabb gumi tömítéseket biztosítsunk az ügyfelek számára, így termékeinkkel hosszú távban gondolkodhatnak. Ha tisztában van azzal, hogy a gumi tömítés cseréjét az alkatrész minősége is befolyásolja és nem szeretne rövid időközönként új tömítések beszerzésével foglalkozni, válasszon bennünket! Amennyiben a vásárlás előtt kérdései lennének termékeinkkel kapcsolatban vagy bővebb információkat szeretne megtudni a gumi tömítésekről általában, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Minden, amit a fésűs tömítésekről tudni érdemes

Fésűs tömítésekA tömítések a gépek, berendezések működését segítik elő, biztonságosan megakadályozzák az áramlást. A fésűs tömítések az egyik csoportját alkotják a tömítéseknek. A fésűs tömítések az idomtömítések közé tartoznak. Ezek a fajta tömítések egyaránt lehetnek lágy és kemény anyagúak is. Alakjukat tekintve nagy változatosságot mutatnak: ovális, lencse, négyszög, kör is lehet egy idomtömítés. A fésűs tömítések ebbe a csoportba illeszkednek bele.

A fésűs tömítések alkalmasak vízvezetékek tömítéseiként funkcionálni, de elsősorban olyan környezetben alkalmazzák őket, ahol alacsony a nyomás az illesztésnél, viszont magas a hőmérséklet. A kifújásokkal szemben nagyon ellenálló, szélsőséges nyomáson, ingadozó hőmérsékleten is változatlan tulajdonságokat mutat. A fésűs tömítések annak köszönhetik sokoldalúságukat, hogy kétféle anyagból állnak, egy fém magból és egy lágy anyagú karimából. A puha rész lehet grafit, vagy PTFE vagy teflon. Problémamentesen beszerelhető tömítés, akár utólag is. Nagy átmérőknél is stabil tömítést ad.  Kazánok, hőcserélők, reaktorok esetében előszeretettel választják a fésűs tömítéseket, hatékonyan kiválthatóak velük a köpenyes tömítések.

A Tóth Tömítésnél mindenfajta tömítés kapható, méghozzá igen széles választékban. Az a célunk, hogy kiszolgáljuk a megrendelők igényeit, és teljesíteni tudjuk az elvárásokat a tömítésekkel kapcsolatban mind minőség, mind választék terén. Forduljon bizalommal cégünkhöz és rendelje meg azokat a tömítéseket tetszőleges darabszámban, amikre szüksége van! Több, mint harminc év tapasztalattal a hátunk mögött úgy hisszük, hogy képesek vagyunk az elvárásoknak megfelelő maximumot nyújtani, ha tömítésgyártásról van szó. Kedvező árakon kínáljuk termékeinket és rövid határidővel dolgozunk. Amennyiben érdekli Önt az, amit kínálni tudunk, vegye fel velünk a kapcsolatot a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén, és tudjon meg többet a részletekről, illetve kérjen árajánlatot kollégáinktól!

A tömítések feladata és kiválasztásuk legfőbb szempontjai

TömítésA tömítések lehetnek funkcionális, védő vagy biztonsági tömítések. Olyan szerkezeti kapcsolatok, melyek két, egymással közvetlenül összekapcsolódó tér között akadályozzák meg, vagy mérsékelik az anyagáramlást.

A funkcionális tömítések elengedhetetlenek ahhoz, hogy egyes berendezések megfelelően működjenek, ugyanis ha nem megfelelő a tömítés, akkor a gépek könnyen meghibásodhatnak. A védőtömítések a különböző berendezések egyes részeit védik portól, nedvességtől és egyéb külső hatásoktól, ám ez oda-vissza működik, ugyanis a védőtömítéseknek köszönhetően nem szivárognak ki például a vegyi anyagok a környezetbe.

A tömítés kiválasztásakor több mindent is érdemes szem előtt tartanunk. Figyelnünk kell arra, hogy a tömítés megfelelő minőségű és megbízható legyen, ám fontos figyelni a környezeti, az üzemi és a gazdaságossági szempontokra is.

Ha megfelelő minőségű tömítést szeretne, válasszon minket! Tájékozódjon weboldalunkon és kérdéseivel bátran keressen minket elérhetőségeinken!

Miért érdemes minket választania?

 • » a legjobb minőségű, kiváló tömítések
 • » széleskörű termékskála
 • » precíz, szakszerű munkavégzés
 • » 35 év tapasztalat
 • » tömítések gyártása, forgalmazása és javítása egy helyen
 • » ügyfélorientált gondolkodásmód

TÖMÍTÉS KIVÁLASZTÓ

Az alábbi linken elérhető oldalon szeretnénk segíteni a tömítés anyagának kiválasztásában.

Tömítéskiválasztó oldal

 Kiváló minőségű tömítést keres? Nálunk megtalálja!

GYÁRTMÁNYAINK

Lapostömítések

   I. Gumiszálas tömítések

     Gyengébb minőségek – olcsóbb kategória (hidegvíz, olajok max 100°C-ig)

     

     Jó minöségű anyagok – közepes árkategória (hideg- melegvíz ellátás, gázok és olajok max 150°C-ig)

     

     Legjobb minőségű anyagok – drágább árkategória (univerzális anyagok az ipar bármely területére 200°Cig)

 

   II. Grafit tömítések

 

   III. Tömítések Extrém magas hőmérsékletre

 Tekintse meg kiváló minőségű teflon tömítéseinket!

   IV. Teflon tömítések

 

   V. Gumi tömítések

 

   VI. Fiber tömítések

 

   VI. Papírtömítések

 

Hajtómű tömítések

 

Motor tömítések

 

Hűtő-, klíma-, kompresszortömítések

 

Szivattyú tömítések

 

Gázkazánok, bojlerek tömítései

Tudnivalók a lágy tömítésekről

Lágy tömítésekA tömítések egyik csoportja a lágy tömítések, ide tartozik az azbeszt, a textil, rost és filc, a papír és a parafa, valamint a bőr és a lágy grafit.

 • Az azbeszt a szövetekhez hasonlóan rendelkezik bizonyos mértékű szilárdsággal és hajlíthatósággal, kiváló a vegyszer- és hőállósága, ám tömítésre csak más anyagokkal kiegészítve alkalmas. Azonban az azbesztet ma már csak kevés helyen alkalmazzák, hiszen az emberi egészségre káros anyagokat tartalmaz.
 • A textileket kenőanyagokkal átitatva sikeresen lehet súrlódás kiküszöbölésére, tömítésekhez használni, ám természetes anyagok lévén, hőállóságuk és kémiai ellenállásuk igencsak véges.
 • A papír impregnáltan válik alkalmassá tömítőanyagként történő használatra, máskülönben nem véd eléggé a szivárgás ellen, például gázok esetében.
 • A parafát természetes tulajdonságai is segítik abban, hogy jó tömítőanyag váljon belőle, míg a bőr szilárdsága és kopásállósága impregnálással fokozható.
 • Végül a lágygrafit sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy kenőanyag nélkül, magas vagy nagyon alacsony hőmérsékleten is használható legyen a tömítés gyártás számára.

Tömítéseket érintő szakmai kérdésekben bátran keresse fel munkatársainkat!

Tudnivalók a kemény tömítésekről

Kemény tömítésekA tömítéseket többféleképpen csoportosíthatjuk, az egyik mód ezek közül a tömítések elasztomerekre és plasztomerekre történő felosztása. Az elasztomereket más néven lágy tömítéseknek, a plasztomereket pedig kemény tömítéseknek hívjuk.

A kemény tömítések közé a különböző fémek, közöttük is a következő anyagok tartoznak: ólom, alumínium, réz, acél és öntöttvas, illetve ezüst és platina.

 • Az ólom vegyszerállósága kielégítő, így elsősorban tokos, lapos és kompressziós tömítésként alkalmazzák.
 • Az alumínium olyan környezetben képes jól funkcionálni, ahol nem szükséges a nagy szorítóerő és nem kell magas vegyszerállóságot tanúsítania.
 • A réz kompressziós tömítésekhez alkalmas kemény tömítés, de nem mindegy mivel párosítják, hiszen a vassal együtt alkalmazva könnyen elektrolízis következhet be.
 • Az acél több területen is kedvelt tömítőanyag, mert jó a szilárdsága és ellenáll a magas hőmérsékletnek, valamint a nagy nyomásnak is. Az öntöttvas is sokoldalú tömítőanyag, mivel önkenő tulajdonsága csökkenti a kopás mértékét.
 • Végül az ezüstöt a vegyszerállóság, a platinát pedig korrózióval szembeni ellenálló képessége emeli ki a többi tömítőanyag közül.

Tájékozódjon weboldalunkon, és vegye igénybe professzionális szolgáltatásainkat! A részletekért keressen minket elérhetőségeinken!

Hogyan tömítsük a csőmeneteket? 1. rész

Tömítő anyagTudta, hogy évtizedeken keresztül kenderkócot használtak tömítő anyagként, ha csőmenetekről volt szó? Manapság ennél hatásosabb anyagokkal biztosíthatja a védelmet, mint például a teflon.

Miért van szükség menettömítő anyagok használatára? A menettömítő anyagok hívatottak arra, hogy megakadályozzák a különböző anyagok szivárgását a meneteknél, mint például a különböző gázok és folyadékok.

Milyen szempontokat kell figyelembe vennünk a menettömítő anyag kiválasztásakor? Az anyagnak jól kell bírnia a vibrációt, a nyomásváltozás és a hőmérséklet hatására bekövetkező hatásokat.

Milyen feltételeket támaszthatunk leendő tömítőanyagunkkal szemben? Mivel feltekerésükkor egy statikus állapotot hoznak létre, így feladatuk, hogy lezárják a meneteket, ezért alap követelmény, hogy kémiai és biológiai szempontból is ellenállóak legyenek, a fentebb említett nyomás- és hőmérsékletingadozás próbáját is ki kell állniuk, és mindezt lehetőleg igen hosszú ideig.

Weboldalunkon felsoroljuk a legjellemzőbb anyagok előnyeit és hátrányait, illetve bemutatjuk, hogy kell helyesen elvégezni a menettömítést házilag. Tájékozódjon honlapunkon, valamint tekintse meg tömítő anyagainkat!

Hogyan tömítsük a csőmeneteket? 2. rész

Tömítő anyagA leggyakrabban használt tömítő anyagok a háztartásban, főleg vízszerelésnél, a kender és a paszta, a teflonszalag vagy a teflonzsinór.

A kender víz hatására megduzzad, így pasztával való alkalmazásával kiváló tömítést biztosíthatunk. Ez a megoldás igen kedvező áron megvalósítható, ám kizárólag vízvezetékek tömítésére alkalmas.

A teflonszalag előnye, hogy könnyű vele dolgozni, tiszta és szintén olcsó, viszont nem csak vízvezetékek tömítésére alkalmas, hanem gázvezetékek tömítésére is.

A legdrágább, a legújabb és a legjobb elérhető tömítő anyag a teflonzsinór. Csak kihúzzuk a dobozából és tekerhetjük is a menetre. Szintén könnyű, tiszta vele dolgozni, és nagy előnye, hogy egy utólagosan felszerelt alkatrész, mindennemű szivárgás elkerülésével, megmozdítható.

Ha zsinóros tömítést használunk, mint például a teflonzsinór, akkor azt a menetirányba tekerjük fel. A dobozon egyéb utasítást is olvashatunk, hogy hány menetet tekerjünk, illetve arra figyeljünk, hogy ne csak az árkokba juttassunk a zsinórból, hanem legyenek keresztező szálak is.

Amennyiben megbízható tömítő anyagra lenne szüksége, tekintse meg termékkínálatunkat!

A tömítő hatásról

Tömítő hatásTömítést a leghétköznapibb szerkezetektől a legbonyolultabbakig mindenhol találhatunk. Ennek oka, hogy bármilyen szerkezet, amely több részből áll, és a részek közti légáramlást, illetve bármilyen anyag ki-be áramlását meg kell akadályozni, oda tömítés szükséges.

Na de hogyan is jön létre a tömítő hatás?

Az, hogy a tömítő hatás hogyan jön létre, függ attól, hogy milyen anyagú tömítésről beszélünk, továbbá, hogy milyen szerkezetnél használjuk azt. Alapvetően, az erőteljes zárás annak köszönhetően jön létre, hogy az adott szerkezet két összeillesztendő elemét mechanikusan összenyomjuk – annál erősebb a zárás, minél erősebb a szerkezeti elemeket összenyomó erő.

Amennyiben szerkezetünk összeilleszteni kívánt elemei elforduló mozgást fognak végezni, úgy két, egymáson elcsúszó gyűrű adja a tömítést, ha pedig szerkezetünk nyomásingadozásnak van kitéve, akkor ez esetben a használandó tömítés gyakorlatilag önműködően tömít.

Tömítőanyagokra lenne szüksége? Nézzen be hozzánk, és válasszon tömítőanyagaink széles tárházából!

A gumi tömítés szabványa

Gumi tömítésA köztudatban leginkább a sík tömítések ismertek, melyek a kompressziós tömítések közé tartoznak. Ez az a tömítés, amelynél a tömítést a tömítőanyag szoros zárásával lehet elérni. Ez most a hozzá nem értő, nem szakmabeli személyeknek nem biztos, hogy egyértelmű, ám ha azt mondjuk, hogy gumi tömítés, úgy máris sokkal érthetőbb és ismerősebb, ugye?

A sík tömítések leggyakrabban alkalmazott anyaga a gumi. A gumilemezek, amelyből ez a típusú tömítés készül, természetesen szabványosítottak!

Az irányelvek a következőek: a gumi tömítések közül az egyszerű, csupán gumi anyagút 1 bar nyomásig, a szövettel is megerősített fajtát pedig 5 bar nyomásig lehet használni. Ha jól választjuk meg tömítőanyagunkat, 5-20%-os nyomás elégséges lesz a tökéletes záráshoz.
Érdes felülethez vastagabb tömítés szükséges, mivel ha túl vékony tömítést választunk, nagyobb nyomásra lesz szükséges a záráshoz, és ez deformációt okozhat.

Tömítőanyagokért válogasson termékeink között! Hívjon minket elérhetőségeinken bizalommal!

Miért fontos a minőségi bojler tömítés?

Minőségi bojler tömítésA bojlerek a mindennapi élet szinte elengedhetetlen kellékei, hiszen segítségükkel teszünk szert meleg vízre, amit egy nap folyamán több, különböző módon is felhasználunk a háztartásban. Ahhoz viszont, hogy ne legyen gond a bojlerrel, fontos, hogy minden tömítés megfelelően funkcionáljon.

Ennek elérése érdekében létrehozták a bojler tömítéseket, amelyek speciálisan ezekhez a szerkezetekhez lettek megalkotva. A bojler tömítések célja, hogy a vízmelegítőből ne csöpögjön a víz, hiszen ezzel komoly meghibásodásokat lehet egyszerűen kivédeni. A csöpögő bojler nem csak a pénztárcánk számára jelent problémát, hiszen a villanyárammal működő készülékek esetén akár az elektromosságot kezelő alkatrészek is veszélybe kerülhetnek.

Szeretné megelőzni a gondokat és nyugodtan hajtani álomra a fejét, azzal a biztos tudattal, hogy a bojlerrel minden rendben lesz? Akkor kizárólag minőségi bojler tömítéseket vásároljon! Keressen minket bizalommal és segítségére leszünk, ha bojler tömítésre van szüksége!

Miért fontos a hűtő tömítés állapota?

Hűtő tömítésA hűtők optimális működéséhez elengedhetetlen, hogy megfelelő hőmérsékletet tartsanak. Ezt nem csak a szigetelés minősége határozza meg, hanem a hűtő tömítés állapota is. A hűtőszekrények esetében az ajtókon belülről körbefutó tömítő csík nem csak azt biztosítja, hogy a készülék és az ajtó ne ütközzön keményen egymásnak, hanem az is, hogy a hideg levegő ne tudjon kiszökni a háztartási gépből csukott állapotban.

Vannak azonban esetek, amikor a hűtő tömítés is tönkremegy. Akár arról van szó, hogy idővel elöregedetett az anyaga, akár valamilyen mechanikai sérülés érte, ha már nem tudja megfelelően betölteni a szerepét, akkor érdemes elgondolkodni a cserén, hiszen ezzel rengeteg pénzt takaríthat meg. Hogy miért? Ha a távozó hideg levegő miatt a gépnek folyamatosan hűteni kell, akkor több áramot fogyaszt, gyakrabban kapcsol, de a jó tömítés ezt megelőzi.

Kérdése van a témával kapcsolatban? Esetleg Önnek is hűtő tömítésre lenne szüksége? Akkor keressen minket bizalommal, kollegáink várják jelentkezését!

Hengerfej tömítés szakszerűen

HengerfejtömítésÖnnek ritka, vagy régebbi típusú gépjárműve van? Szeretné hengerfej, motor és egyéb tömítéseit rendben tudni, de a gyártó már nem forgalmaz ehhez megfelelő készletet? Mi megoldást nyújtunk problémáira! A megadott paraméterek alapján bármilyen jellegű tömítést el tudunk készíteni gépjárművéhez, legyen az bármilyen típusú!

A hengerfej tömítések szerepe nagyon fontos az autó működését illetően. Amennyiben nem megfelelő tömítettséggel vannak ellátva a gépjármű hengerfejei, a motor által leadott energia változó tendenciát fog mutatni – ez a gyakorlatban kellemetlen meglepetéseket okozhat, arról már nem is beszélve, hogy így az elégetett benzin egy része is kárba vész, a felszabaduló gázokról a motortérben már nem is beszélve.

Autója tömítéseit érdemes adott időközönként leellenőrizni, hogy a nem megfelelő tömítések miatt kialakult problémákat még idejében meg tudja előzni.

Legyártott termékeinket mind anyagfelhasználásban, mind méretben is teljesen az Ön igényeihez szabjuk! Legyen szó bármilyen jellegű tömítésről, ránk számíthat!

Az adagoló tömítések fontosságáról

Adagoló tömítésMint mindenhol, úgy az autókban is alkalmaznak különböző tömítéseket a gyártók. Akármennyire is elhanyagolható apróságnak tűnnek ezek az elemek, kulcsfontosságú szerepet játszanak a gépjárművek megfelelő működésében, és ezek nélkül gyakorlatilag nem létezhetne az, amit a mai értelmében vett személyautónak nevezünk.

Ezek közül is az egyik legfontosabb szerep az adagoló tömítéseknek jut. Ezek az elemek szabályozzák az égéstérbe jutó üzemanyag és oxigén keverékét, tehát a megfelelő működésük és hosszú távú megbízhatóságuk kulcsfontosságú az autó zökkenőmentes működésének szempontjából. Állandó jellegű extrém körülményeknek vannak kitéve, mint a magas hőmérséklet és a nagyon nagy nyomás, ami ebben a közegben uralkodik. A meghibásodás lehetősége tehát többszörösen is adott, de egy minőségi darab esetében ilyentől nem kell tartani.

Egyedi adagoló tömítésre van szüksége, és azt szeretné, hogy ezt a lehető legkiválóbb minőségben szerezhesse be? Bízzon meg minket a tömítésgyártással, és biztosíthatjuk a felől, hogy az elkészült tömítésekkel tökéletesen meg lesz elégedve!

A hosszú üzemidő titka: A minőségi tömítés

Minőségi tömítésHabár a tömítések esetében viszonylag apró alkatrészekről van szó, mégis rendkívül fontos szerepük van, legyen szó akár vízvezeték rendszerről vagy egy ipari hengerfejről.

A minőségi tömítés függvénye, hogy mennyire optimális a működés, illetve a teljesítményre gyakorolt hatás. Ahhoz, hogy egy adott rendszer a kívánt eredményt hozza, kellő figyelmet kell szentelni a tömítés kiválasztásának, mivel a termék megbízhatósága befolyásolja a működési folyamatot. Például egy mosógép esetében a rossz minőségű tömítés rendkívül nagy kellemetlenséget tud okozni, mert ha nem, kiszivárogtatja vizet. Ennek következményeképpen kár keletkezhet a mosógépben, illetve balesetveszélyes helyzet is keletkezhet. Nem beszélve arról, hogy külön költséget jelent a szerelő kihívása is. Ebből kifolyólag mindig a megbízható és strapabíró tömítések vásárlására érdemes törekedni.

Nálunk garantáltan megtalálja az igényeinek megfelelő gyártmányt! Szakmai tanácsért vagy bővebb információért bátran lépjen velünk kapcsolatba a honlapunkon feltüntetett elérhetőségeinken!

A fésűs tömítésekről bővebben

Fésűs tömítésA tömítések speciálisabb csoportjába tartoznak az úgynevezett fésűs tömítések, melyeket reaktorokban, hőcserélőkben és karimakötéseknél alkalmaznak. Ezekben a szerkezetekben korábban köpenyes tömítések kaptak helyet, de napjainkra ezek már sok helyen elavultak.

Mik azok a körülmények, melyekre a fésűs tömítések a legalkalmasabbak, és miért? Először is a fésűs tömítések leginkább olyan közegben használatosak, ahol a hőingadozás és a nyomásingadozás egyaránt magas. Mivel ezekre a területekre sokáig nem létezett megfelelő, tartós megoldás, a fésűs tömítések igazi innovációnak számítanak. Egy szilárd fém és egy lágyabb tömítő rétegből állnak, mindez azt eredményezi, hogy esetenként az 1000°C-nak is képesek ellenállni, továbbá akár 400 bar nyomást is elviselnek.

Ha minőségi fésűs tömítésekre van szüksége, akkor válasszon minket! Fésűs tömítéseink különösebb átalakítások nélkül alkalmazhatóak már meglévő szerkezetekben is, így Ön még egyszerűbben alkalmazhatja ezeket! Ha a mi termékeinket választja, garantáltan nem fog csalódni!

A hengerfejtömítés fontosságáról

HengerfejtömítésA legtöbb gépjármű-tulajdonos biztosan találkozott már a hengerfej fogalmával, azonban sokak számára inkább negatív tartalommal bírhat a kifejezés, hiszen a hengerfej meghibásodás komoly probléma, ami akár végzetes is lehet a motor számára. A problémákat legtöbbször az alkatrész tömítése okozza.

A hengerfejtömítés arról gondoskodik, hogy jól záródjon az égéstér és a különböző folyadékok csatornái közti felület. Ilyenkor a hengerfejtömítés legfontosabb feladata, hogy a hengerben keletkezett energia ne szökhessen meg és kizárólag a dugattyú mozgatására legyen felhasználva, vagyis ebből következik, hogy a motor csak akkor működhet megfelelően, ha a hengerfejtömítés tökéletes állapotban van. Ha ez mégsem adott, tökéletlen égés történik, ami a motor hatékonyságát rontja, emiatt pedig megnő az üzemanyag fogyasztás, és előbb vagy utóbb a motor is teljesen tönkremehet.

Ha Ön is tisztában van a hengerfejtömítés fontosságával, és minőségi terméket keres, forduljon hozzánk bizalommal, ehhez pedig vegye fel velünk a kapcsolatot!

Veterán motorja van, és újra használatba venné? Forduljon hozzánk bizalommal!

Veterán motorVannak olyan szerencsések, akik igazi kincseket, például egy veterán motort tudhatnak magukénak. Az ilyen járművek már látványukban különlegesek, ezért vétek lenne otthon, a garázsban tárolni, tehát érdemes újra használatba venni őket, ezáltal lenyűgözve mindenkit, hiszen nincs olyan ember, aki szó nélkül el tud menni egy régi motor mellett. Ahhoz, hogy járművét újra biztonságosan tudja használni, mindenképp szüksége lesz többek között veteránmotor-tömítésre.

Veteránmotor-tömítéseink egytől egyig minőséget és megbízhatóságot képviselnek, így, ha termékeink mellett dönt, különleges motoros élményben lehet része. A tömítéseket a legkorszerűbb technika és alapanyagok alkalmazásával készítjük el annak érdekében, hogy vásárlóink elégedettek legyenek velük, és persze a szolgáltatásainkkal mi is szeretnénk hozzájárulni a páratlan élményhez. A veteránmotorok tömítéseinek színvonalát nem csak a kivitelezés határozza meg, hanem a szakemberek tapasztalata is, akik folyamatosan azon vannak, hogy minél hatékonyabb tömítéseket biztosíthassanak a vásárlóknak.

Ha szeretne veteránmotor-tömítéseket vásárolni, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Mikor válik elkerülhetetlenné a hengerfejtömítés cseréje?

Hengerfejtömítés csereA hengerfejek rendkívül fontos szerepet töltenek be a motorok működésének szempontjából, azonban ahhoz, hogy képesek legyenek betölteni rendeltetésszerű szerepüket, fontos, hogy a hengerfej tömítése megfelelő állapotban legyen. Sajnos az idő múlása mindenen meglátszik, ez alól pedig nem lehet kivétel a hengerfej tömítése sem, viszont vannak olyan esetek ilyenkor, amikor egy percig sem várathat magára a tömítéscsere, ugyanis végzetes problémát okozhat az elöregedett alkatrész.

A hengerfejtömítés cseréje akkor válik végérvényesen elkerülhetetlenné, ha azt észleli, hogy víz van a motorolajban, vagy olaj a hűtővízben, ezen kívül pedig nincs megfelelő erő a motorban, és visszapufogó hangot vesz észre a kipufogóban. A hengerfej tömítésének jellemző hibája az is, ha azt tapasztalja, hogy egy, vagy több hengerben nincs kompresszió, ezért egyenetlenül működik a motor.

Ha nem cselekszik időben, és rendszeresen halasztja a hengerfej tömítésének cseréjét, annak előbb, vagy utóbb a motor látja kárát, és például vezetés közben nem érezheti magát biztonságban, ugyanis bármikor, bárhol lerobbanhat, vagy akár közúti balesetet is okozhat. Nem érdemes kockáztatnia, hanem azonnal cselekedjen, és mihamarabb szerezze be a cseretömítést!

Manapság már olyan korszerű és strapabíró hengerfejtömítések kaphatók, amelyekkel hosszú éveken át óvhatja a motort, így nem kerülhet a motorolajba víz, és nem veszélyeztetheti a szerkezet épségét, így pedig még egy jelentősebb összeget is megspórolhat, hiszen egy tömítés még mindig kedvezőbb áron beszerezhető, mint egy komplett motor. Ebben a formában akár több hengerfejtömítést is vásárolhat, hogy mindig legyen lehetősége az azonnali cserére, ha éppen problémát észlelne ezzel kapcsolatban.

Ha Ön is szeretne hengerfejtömítést vásárolni a cseréhez, döntsön kínálatunk mellett! Nálunk megbízható, időtálló tömítéseket találhat. A vásárláshoz vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Share Button

Facebook

Twitter

YouTube

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Pinned: 26 Jul 2018
 • Pinned: 9 Jul 2018
 • Pinned: 20 Jun 2018
 • Pinned: 5 Jun 2018
 • Pinned: 31 May 2018
 • Pinned: 22 May 2018
 • Pinned: 13 May 2018
 • Pinned: 7 May 2018
 • Pinned: 25 Apr 2018
 • Pinned: 23 Apr 2018