A fésűs tömítésekről bővebben

27 október 2020
 október 27, 2020
Category: Blog

A tömítések speciálisabb csoportjába tartoznak az úgynevezett fésűs tömítések, melyeket reaktorokban, hőcserélőkben és karimakötéseknél alkalmaznak. Ezekben a szerkezetekben korábban köpenyes tömítések kaptak helyet, de napjainkra ezek már sok helyen elavultak.

Mik azok a körülmények, melyekre a fésűs tömítések a legalkalmasabbak, és miért? Először is a fésűs tömítések leginkább olyan közegben használatosak, ahol a hőingadozás és a nyomásingadozás egyaránt magas. Mivel ezekre a területekre sokáig nem létezett megfelelő, tartós megoldás, a fésűs tömítések igazi innovációnak számítanak. Egy szilárd fém és egy lágyabb tömítő rétegből állnak, mindez azt eredményezi, hogy esetenként az 1000°C-nak is képesek ellenállni, továbbá akár 400 bar nyomást is elviselnek.

Ha minőségi fésűs tömítésekre van szüksége, akkor válasszon minket! Fésűs tömítéseink különösebb átalakítások nélkül alkalmazhatóak már meglévő szerkezetekben is, így Ön még egyszerűbben alkalmazhatja ezeket! Ha a mi termékeinket választja, garantáltan nem fog csalódni!

Comments are closed.