A gumitömítés további felhasználásáról

8 december 2020
 december 8, 2020

Category: Blog

A tömítések sokfélék lehetnek, elsősorban az anyaguk képezi a megkülönböztetés alapját. Készülhetnek gumiból is; ezek a tömítések a gumi előnyös tulajdonságaira építve működnek és látják el funkciójukat. Mivel rugalmas, könnyedén kitölti azokat a felületi egyenetlenségeket, amiket egy merevebb anyag képtelen lenne, cserébe viszont valamivel hamarabb szorul cserére.

gumitömítések mérete, alakja és felhasználási területe egyaránt nagyon változatos. Lehet gyűrű formájú, lehet S-alakú, kerek, vagy szalag formában is készülhet akár. Egyaránt találkozhatunk vele a hétköznapi életben is, de az ipari felhasználása is nagyon elterjedt. A gumitömítés megjelenik például a nyílászárókon, hiszen az ajtók és ablakok keretébe ezeket a tömítéseket helyezik be. Ezeken túl a gumitömítést széles körben használják a vegyiparban, az autóiparban, gépekhez, műszerekhez és a gyógyszeriparban is.

Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken, ha megbízható gumitömítésekre van szüksége, és rendeljen akár egyedi igényei alapján új tömítéseket!

Comments are closed.