A hengerfejtömítés fontosságáról

27 október 2020
 október 27, 2020
Category: Blog

A legtöbb gépjármű-tulajdonos biztosan találkozott már a hengerfej fogalmával, azonban sokak számára inkább negatív tartalommal bírhat a kifejezés, hiszen a hengerfej meghibásodás komoly probléma, ami akár végzetes is lehet a motor számára. A problémákat legtöbbször az alkatrész tömítése okozza.

hengerfejtömítés arról gondoskodik, hogy jól záródjon az égéstér és a különböző folyadékok csatornái közti felület. Ilyenkor a hengerfejtömítés legfontosabb feladata, hogy a hengerben keletkezett energia ne szökhessen meg és kizárólag a dugattyú mozgatására legyen felhasználva, vagyis ebből következik, hogy a motor csak akkor működhet megfelelően, ha a hengerfejtömítés tökéletes állapotban van. Ha ez mégsem adott, tökéletlen égés történik, ami a motor hatékonyságát rontja, emiatt pedig megnő az üzemanyag fogyasztás, és előbb vagy utóbb a motor is teljesen tönkremehet.

Ha Ön is tisztában van a hengerfejtömítés fontosságával, és minőségi terméket keres, forduljon hozzánk bizalommal, ehhez pedig vegye fel velünk a kapcsolatot!

Comments are closed.