A mechanikus tömítések felújítása

24 november 2020
 november 24, 2020
Category: Blog

Összetett, vagy egyszerűbb szerkezetű mechanikus tömítéseket szeretne kicserélni? Az alábbi szempontok segítenek, hogy milyen tényezőket érdemes figyelembe venni a tömítés felújításnál.

Az összetettebb szerkezetű mechanikus tömítést nehezebb munkakörülmények között használják, így a felújítás is elengedhetetlen, hiszen ha elromlik, igen költséges az elromlott szerkezet javítása.

Az egyszerűbb szerkezetű tömítéseket könnyebb munkakörülményekhez szabták, tehát kisebb megterhelést kell kiállniuk, így hosszabb az élettartamuk is.

Mindkét esetben fontos a tömítés ellenőrzése, és szükség esetén a cseréje. A tömítés állapot felmérése után kezdődhet a csere folyamata:

  1. A már meglévő tömítő cseréje
  2. Az összes másodlagos tömítés cseréje
  3. Rugó csere
  4. A tömítés házának tisztítása és csiszolása

A befejezett felújítás után fontos működési próbát végezni. A felújított, és kipróbált mechanikus tömítés ezután remekül kielégíti a megadott üzemi körülményeket.

Tömítésre lenne szüksége? Tanácstalan, hogy milyen tömítést válasszon? Sokéves, tömítés gyártásban szerzett tapasztalatunknak köszönhetően cégünk az ideális megoldást találja meg, az Ön számára is! Keressen fel minket bizalommal! Segítőkész kollégáink szívesen válaszolnak minden kérdésére!

Comments are closed.