A tömítések funkciója

24 november 2020
 november 24, 2020
Category: Blog

Minden alkatrésznek van egy meghatározott feladata egy szerkezeten belül, így a tömítéseknek is megvan a maguk funkciója, különböző közeggel és nyomással rendelkező közegeket választhatunk szét a segítségükkel. Ez alapvetően nem egy komplex feladat, azonban számos bosszúságot tud okozni, ha ez az egyszerű alkatrész nem funkcionál rendesen, gondolunk itt arra az esetre például, mikor ereszt a bojler.

tömítések azonfelül, hogy különböző területeket választanak el egymástól, megakadályozzák a kenőanyagok szivárgását, emellett védelmet is biztosítanak mindenféle szennyeződéssel szemben.

tömítéseket több szempont szerint osztályozhatjuk. Működési módjuk szerint lehetnek érintkező és érintkezés nélküli tömítések, a csatlakozó felületek relatív elmozdulása szerint nyugvó felületekről, tömítéseiről beszélünk vagy mozgó géprészek tömítéseiről, és végül tömítési feladatuk szerint, melynek esetében megkülönböztetjük a védőtömítéseket, biztonsági tömítéseket, és a folyamatos üzemeltetést biztosító tömítéseket is.

Nálunk minden típusú és fajtájú tömítést megtalál, igénye szerint, kedvező áron! Kérdéseivel bátran keressen fel minket!

Comments are closed.