A világ legjobb tömítéséről

24 november 2020
 november 24, 2020
Category: Blog

A megnevezés egyáltalán nem túlzó. A már 50 éve teljesítő anyag minden adandó funkció esetében tökéletesen teljesít és számos előnyös tulajdonsággal bír. Na de mi ez a csodaanyag?

P.T.F.E. (azaz politetrafluoretilén) a hivatalos megnevezése, amely lényegében véve szálas teflon tömítés. Előnyei közé tartozik, hogy szemben más anyagokkal, a P.T.F.E. önmagában is tömítőanyag, azaz nem igényel semmilyen adalékot a tökéletes tömítés eléréséhez.

Előnyös tulajdonságainak listája igencsak hosszú. Magas a kémiai ellenálló képessége, biztonsággal használható gázok, tüzelőanyagok, szénhidrogének esetében, de jól tömíti a folyékony oxigént is, a folyékony vagy légnemű propánt és butánt is. Rengeteg oldószer esetében is alkalmazható, az egyetlen gyengepontja az, hogy nem saválló.

Ez a fajta teflon tömítés a legszélsőségesebb hőmérsékleti értékek között is megtartja eredeti állagát. Nem éghető, nem olvad, gyakorlatilag nincs lejárati érvényessége!

Számos területen felhasználható: vibrációs hatásoknak kitett szerkezeteknél, finom és durva meneteknél, akár 100 bar nyomás alatt lévő vezetékeknél, gőz vezetékeknél, illetve benzin, petróleum, üzemanyag, kerozin és földgáz vezetékeknél is!

Válassza Ön is a P.T.F.E. teflon tömítést, ha a tömítéstechnikában nem ismer kompromisszumot!

Comments are closed.