Az autóklíma tömítések fontosságáról

8 december 2020
 december 8, 2020

A télen hideg, nyáron meleg gépjárművek gondolata cseppet sem vonzó, ám szerencsére mai modern világunkban ez már rég a múlté, és ezt az autónkban található klímának köszönhetjük. Persze fontos tudnunk, hogy a klímának is szüksége van az időnkénti szervizelésre, és adott időközönként a tömítések ellenőrzésére és esetleges cseréjére is elengedhetetlen.

Amennyiben a tömítések nem megfelelően látják el a feladatukat – vagyis egy egybefüggő tér két része között nem szabályozzák vagy szüntetik meg az anyagáramlást megfelelően -, az a klíma károsodásához vezethet. Ebből kiindulva célszerű a klíma tömítés egy-két évenkénti ellenőrzése és cseréje.

A rendszeres karbantartáshoz az is hozzátartozik, hogy legalább kéthavonta bekapcsoljuk autónkban a klímát pár perce – ennek köszönhetően a szennyeződések nem rakódnak majd le, és a tömítések sem fáradnak el.

A különböző klímatípusok különböző tömítéseket igényelnek, ez pedig sokszor nagy fejtörést okoz. Ne aggódjon, mi segítünk megtalálni a megfelelő típust!

Comments are closed.