Érdekesség – Tömítés a bojlerekben

24 november 2020
 november 24, 2020
tömítés a bojlerekben
Category: Blog

Szinte minden háztartási eszközben óriási szerepe van a tömítések meglétének. Ha a tömítések elöregednek, tönkremennek, azt minél előbb ki kell cseréltetni, mielőtt a meghibásodásuk még nagyobb bajt okoz a készülékben.

A bojlerekben például a vizesedés és a párásodás okozza a legtöbbször a problémát. Főleg a régi, rosszul szigetelt vagy rossz szellőzésű lakások az érintettek, de fokozza a gondot a bojler fürdőkád feletti elhelyezése is. Mivel a tömítések a fűtőszál alatt helyezkednek el, ezért idővel megkeményednek a magas hő hatására (a bojlerekben lévő tömítések kb. 100-110°C-ot bírnak, de a vízkő ennél jóval melegebb), majd megrepedeznek, ezzel pedig tömítetlenség alakul ki bojlerünkben. A víz ezután az elektronikai részbe csöpögve zárlatot eredményez, ami tönkreteszi a bojlert.

Figyeljünk oda a bojler rendszeres ellenőriztetésére, karban tartására, szükség esetén mielőbb cseréltessük ki a tömítést!

Ha tömítőanyagra van szüksége, forduljon szakértő munkatársainkhoz bizalommal! Keressen minket elérhetőségeinken, készséggel állunk rendelkezésére tömítéssel kapcsolatos kérdéseiben!

Comments are closed.