Grafit gyűrűk

Grafit gyűrűk :

Unitherm 3004

Unitherm 3005

Unitherm 3007

 

Miért jó választás a grafit tömítés?

A tömítések az ellátott feladatuk szerint lehetnek: funkcionális, védő vagy biztonsági tömítések. A funkcionális tömítések a gépek és berendezések működéséhez elengedhetetlenül szükségesek, mint például: hengerfej-tömítés. Ha ezek a tömítések tönkremennek, az a gépben működési rendellenességet okozhat. A védőtömítések pedig a gépek és berendezések egyes konkrét részeit védik a külső hatásoktól, mint a por és a nedvesség, továbbá a környezetet például: a kenőanyag kiszivárgása ellen. Végül a biztonsági tömítések, melyek élet-, baleset- és vagyonbiztonsági szempontból kiemelkedőek, mivel a legkisebb hibájuk is veszélyt okozhat, remek példa erre a járművek fékberendezéseinek tömítése.

A grafit tömítések rendkívül sokoldalúak, jól helytállnak akár kirívóan magas, akár alacsony hőmérsékleten is. De a grafit tömítéseket nem csupán emiatt választják, hiszen nem csak a hőmérsékletingadozás lehet az a szélsőséges körülmény, aminek ellen kell állnia. Számos iparágban használnak különböző vegyszereket nap, mint nap, a grafit tömítés pedig az egyik legjobb választás egy ilyen helyen! Gyakran előfordulhat az is, hogy a közeg, amiben a tömítést alkalmazzák zsíroldó hatású, ezért a kenés nem megoldható, de ez a fajta az ilyen helyeken is jó választás, ugyanis a grafit tömítésnek kenőanyagmentes üzemeltetés esetén is kicsi a súrlódási együtthatója.

1984 óta foglalkozunk tömítésgyártással, a jelenleg is üzemelő Tóth és Társai Tömítésgyártó és Forgalmazó Kft.-t pedig akkor már több évtizedes tapasztalattal a hátunk mögött 2001-ben alapítottuk. Tisztában vagyunk vele, hogy tömítésekre az ipar számos területén szükség van, és több szempontból sem mindegy, hogy milyen tömítést használunk! Egy valóban jó minőségű például: grafit tömítéssel nagyban meghosszabbíthatjuk a berendezések élettartamát, ezzel maximalizálva annak kihasználhatóságát. Széleskörű termékskálánkból az ipar szinte minden területére megfizethető és minőségi megoldást tudunk nyújtani Önnek, akár fíber vagy teflon, akár grafit tömítést keres, nálunk megtalálja! Válassza Ön is a minőséget, keressen minket elérhetőségeink egyikén!

O-ring gasket collection isolated on white background

Érdekességek a grafit gyűrűről

A grafitból készült tömítőgyűrűt – avagy zárófedél tömítést – már régóta megbízhatóan használják az iparban. Kiváló kondíciókkal bír bármely használati területen, hiszen a grafit gyűrű igen szélsőséges körülmények között is helytáll: mínusz 200°C-tól plusz 550°C-ig jól bírja a hőmérsékletingadozást, és a gőzzel való érintkezés sem jelent neki gondot –  utóbbi esetben a grafit gyűrű plusz 700°C-ot is kibír.

A grafit gyűrű expandált, hajlékony, tiszta grafitból, kötőanyag hozzáadása nélkül, préseléses technikával készül. Erősségenként változó tartóssággal, kompatibilitással bír, vegyszerekkel szemben jó ellenáll. Acélfólia megerősítéssel akár 500 bar nyomást is kibír, és karbantartást sem igényel.

A grafit gyűrű külső behatások, szélsőséges üzemi viszonyok mellett is jó tűrőképességgel bír, megőrzi fizikai tulajdonságait, élettartama pedig szinte megegyezik az armatúrák élettartamával.

További kérdései lennének? Többet szeretne tudni a grafit gyűrűről? Forduljon hozzánk bizalommal!

grafit gyűrű

A grafit tömítések előnyeiről

Tömítésből többféle van, és nem mindegy, hogy melyiket választjuk. A tömítések kiválasztását meghatározzák az adott környezetben uralkodó körülmények, azaz a környezet hőmérséklete, sugárzása, vegyi hatása, a nyomás, és a tömítendő közeg is.

A grafit tömítések nagyon sokoldalú tömítések, már csak azért is, mert az összetételük a komponensek arányának variálásával, illetve az anyagok megválasztásával változtatható. Ennek köszönhetően ezek a tömítések széleskörűen felhasználhatóak, és akár egyedi igényekre is szabhatóak.

A grafit tömítéseket nagyszerűen alkalmazhatjuk szélsőséges környezetben, így magas és alacsony  hőmérsékleten is. Zsíroldó közegben is képes tömíteni, ott is használható, ahol a kenést nem tudják megoldani. Kiváló vegyszerállósággal rendelkezik, a savakkal, maró hatású anyagokkal szemben ellenálló. A grafit tömítés ezenkívül még jó hővezető képességgel is rendelkezik.

Keressen minket megadott elérhetőségeinken, és használja Ön is a grafit tömítéseket!

A grafit tömítések előnyeiről