Hegesztett zárszerkezetű – és idomtömítések

24 november 2020
 november 24, 2020
Tömítések

Category: Blog

Ez a két típus napjainkban igen gyakran használt változata a tömítéseknek, ezért az alábbiakban ezeket mutatjuk be részletesebben.

Hegesztett zárszerkezetű tömítéseket nagy nyomású és magas hőmérsékletű csővezetékeknél alkalmaznak.  Két féle korszerű tömítést ismerhetünk a hegesztett zárszerkezetű tömítés kapcsán:

  • Ajakhegesztés – Az ajakhegesztés során bizonyos kötőgyűrűket alkalmaznak. Ezekre a kötőgyűrűkre ajkakat gyártanak, és ezek kerülnek a kötőcsavarok meghúzása után hegesztésre.
  • Membránhegesztés – Acélból készült lemez kerül hegesztésre a kötőgyűrűk felületén. A kiálló membrán lemezekre is kell figyelni és ezeket is összehegesztik.

Az idomtömítéseknek szintén több változatuk ismert, lehetnek kör, ovális, lencse, négyszög alakúak is. Idomtömítéseket vízvezetékeknél szoktak alkalmazni. A tömítőgyűrűkkel együtt gyakran szoktak merevítő fémtámaszt használni. A nagynyomású vízvezetékek esetében lágy tömítést alkalmaznak a fésűs tömítés felületén.

Tömítésekkel kapcsolatos kérdéseire szívesen válaszolunk! Keressen minket megadott elérhetőségeinken és készséggel segítünk Önnek!

Comments are closed.