Hogyan tömítsük a csőmeneteket? 1. rész

21 szeptember 2020
 szeptember 21, 2020
Category: Blog

Tömítő anyagTudta, hogy évtizedeken keresztül kenderkócot használtak tömítő anyagként, ha csőmenetekről volt szó? Manapság ennél hatásosabb anyagokkal biztosíthatja a védelmet, mint például a teflon.

Miért van szükség menettömítő anyagok használatára? A menettömítő anyagok hívatottak arra, hogy megakadályozzák a különböző anyagok szivárgását a meneteknél, mint például a különböző gázok és folyadékok.

Milyen szempontokat kell figyelembe vennünk a menettömítő anyag kiválasztásakor? Az anyagnak jól kell bírnia a vibrációt, a nyomásváltozás és a hőmérséklet hatására bekövetkező hatásokat.

Milyen feltételeket támaszthatunk leendő tömítőanyagunkkal szemben? Mivel feltekerésükkor egy statikus állapotot hoznak létre, így feladatuk, hogy lezárják a meneteket, ezért alap követelmény, hogy kémiai és biológiai szempontból is ellenállóak legyenek, a fentebb említett nyomás- és hőmérsékletingadozás próbáját is ki kell állniuk, és mindezt lehetőleg igen hosszú ideig.

Weboldalunkon felsoroljuk a legjellemzőbb anyagok előnyeit és hátrányait, illetve bemutatjuk, hogy kell helyesen elvégezni a menettömítést házilag. Tájékozódjon honlapunkon, valamint tekintse meg tömítő anyagainkat!

Comments are closed.