Hogyan tömítsük a csőmeneteket? 2. rész

21 szeptember 2020
 szeptember 21, 2020
Category: Blog

Tömítő anyagA leggyakrabban használt tömítő anyagok a háztartásban, főleg vízszerelésnél, a kender és a paszta, a teflonszalag vagy a teflonzsinór.

A kender víz hatására megduzzad, így pasztával való alkalmazásával kiváló tömítést biztosíthatunk. Ez a megoldás igen kedvező áron megvalósítható, ám kizárólag vízvezetékek tömítésére alkalmas.

A teflonszalag előnye, hogy könnyű vele dolgozni, tiszta és szintén olcsó, viszont nem csak vízvezetékek tömítésére alkalmas, hanem gázvezetékek tömítésére is.

A legdrágább, a legújabb és a legjobb elérhető tömítő anyag a teflonzsinór. Csak kihúzzuk a dobozából és tekerhetjük is a menetre. Szintén könnyű, tiszta vele dolgozni, és nagy előnye, hogy egy utólagosan felszerelt alkatrész, mindennemű szivárgás elkerülésével, megmozdítható.

Ha zsinóros tömítést használunk, mint például a teflonzsinór, akkor azt a menetirányba tekerjük fel. A dobozon egyéb utasítást is olvashatunk, hogy hány menetet tekerjünk, illetve arra figyeljünk, hogy ne csak az árkokba juttassunk a zsinórból, hanem legyenek keresztező szálak is.

Amennyiben megbízható tömítő anyagra lenne szüksége, tekintse meg termékkínálatunkat!

Comments are closed.