Miért fontos a hűtő tömítés állapota?

21 szeptember 2020
 szeptember 21, 2020
Category: Blog

Hűtő tömítésA hűtők optimális működéséhez elengedhetetlen, hogy megfelelő hőmérsékletet tartsanak. Ezt nem csak a szigetelés minősége határozza meg, hanem a hűtő tömítés állapota is. A hűtőszekrények esetében az ajtókon belülről körbefutó tömítő csík nem csak azt biztosítja, hogy a készülék és az ajtó ne ütközzön keményen egymásnak, hanem az is, hogy a hideg levegő ne tudjon kiszökni a háztartási gépből csukott állapotban.

Vannak azonban esetek, amikor a hűtő tömítés is tönkremegy. Akár arról van szó, hogy idővel elöregedetett az anyaga, akár valamilyen mechanikai sérülés érte, ha már nem tudja megfelelően betölteni a szerepét, akkor érdemes elgondolkodni a cserén, hiszen ezzel rengeteg pénzt takaríthat meg. Hogy miért? Ha a távozó hideg levegő miatt a gépnek folyamatosan hűteni kell, akkor több áramot fogyaszt, gyakrabban kapcsol, de a jó tömítés ezt megelőzi.

Kérdése van a témával kapcsolatban? Esetleg Önnek is hűtő tömítésre lenne szüksége? Akkor keressen minket bizalommal, kollegáink várják jelentkezését!

Comments are closed.