Mikor kell cserélni a hengerfej tömítést?

26 augusztus 2020
 augusztus 26, 2020
Category: Blog

Vitathatatlan, hogy a különböző járművek egyik legfontosabb alkatrészei közé tartoznak a hengerfej tömítések. Nélkülük elképzelhetetlen a motor megfelelő működése.  Hengerfej tömítést nem csak akkor kell cserélni, ha meghibásodik, hanem általában  akkor kell cserélni, ha szétszedjük a motort . Erre általában nem a tömítés meghibásodása miatt kerül sor, hanem más alkatrész meghibásodása miatt kell szétszedni a motort. Ha a hengerfej tömítés megy tönkre, nagyon fontos megkeresni az okát. Ha nem vagyunk elég körültekintőek, a hiba feltárásban, akkor könnyen előfordulhat, többszöri hengerfej tömítéscserével sem oldódik meg a probléma.

Mielőtt új hengerfej tömítést gyártatunk feltétlenül meg kell nézni, hogy a hengerfej egyenes-e. Ha bármilyen eltérés van, akkor szakszervizben síkba kell húzni a hengerfejet, ez az alapja, hogy egy új tömítéssel sokáig biztonságosan működjön a motor. Nagyon fontos, hogy amennyit leköszörülnek a hengerfejből, annyival vastagabbra kell gyártani az új tömítést. Ha nem vesszük figyelembe ezt, akkor nem fog normálisan működni a motor. Vagy erőtlen lesz, vagy keményen kopogni, vagy egyáltalán be sem indul a motor. Előfordul, hogy nagyon rövid időn belül kiég a tömítés. Több féle hengerfej tömítést tudunk gyártani. Mindig az alap, hogy gyári hengerfej tömítés alapanyagból vágjuk ki a tömítést. A hengerek furatait saválló belső peremezéssel látjuk el. Beboríthatjuk a tömítés egyik oldalát, vagy mindkét oldalát 0,15mm-es ónozott fémlemezzel, vagy 0,15mm-es vörösréz lemezzel. Ennek a kiválasztása mindig a mi ajánlásunkkal, és a vevővel egyeztetve történik, a motor műszaki paramétereit figyelembe véve.

Ilyen tömítéseket láthat a galériánkban.

Ha bármilyen kérdés merül fel a tömítéssel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken! Kollégáink készséggel állnak a vásárlók rendelkezésére.

Comments are closed.