Mikor válik elkerülhetetlenné a hengerfejtömítés cseréje?

27 október 2020
 október 27, 2020
Category: Blog

A hengerfejek rendkívül fontos szerepet töltenek be a motorok működésének szempontjából, azonban ahhoz, hogy képesek legyenek betölteni rendeltetésszerű szerepüket, fontos, hogy a hengerfej tömítése megfelelő állapotban legyen. Sajnos az idő múlása mindenen meglátszik, ez alól pedig nem lehet kivétel a hengerfej tömítése sem, viszont vannak olyan esetek ilyenkor, amikor egy percig sem várathat magára a tömítéscsere, ugyanis végzetes problémát okozhat az elöregedett alkatrész.

hengerfejtömítés cseréje akkor válik végérvényesen elkerülhetetlenné, ha azt észleli, hogy víz van a motorolajban, vagy olaj a hűtővízben, ezen kívül pedig nincs megfelelő erő a motorban, és visszapufogó hangot vesz észre a kipufogóban. A hengerfej tömítésének jellemző hibája az is, ha azt tapasztalja, hogy egy, vagy több hengerben nincs kompresszió, ezért egyenetlenül működik a motor.

Ha nem cselekszik időben, és rendszeresen halasztja a hengerfej tömítésének cseréjét, annak előbb, vagy utóbb a motor látja kárát, és például vezetés közben nem érezheti magát biztonságban, ugyanis bármikor, bárhol lerobbanhat, vagy akár közúti balesetet is okozhat. Nem érdemes kockáztatnia, hanem azonnal cselekedjen, és mihamarabb szerezze be a cseretömítést!

Manapság már olyan korszerű és strapabíró hengerfejtömítések kaphatók, amelyekkel hosszú éveken át óvhatja a motort, így nem kerülhet a motorolajba víz, és nem veszélyeztetheti a szerkezet épségét, így pedig még egy jelentősebb összeget is megspórolhat, hiszen egy tömítés még mindig kedvezőbb áron beszerezhető, mint egy komplett motor. Ebben a formában akár több hengerfejtömítést is vásárolhat, hogy mindig legyen lehetősége az azonnali cserére, ha éppen problémát észlelne ezzel kapcsolatban.

Ha Ön is szeretne hengerfejtömítést vásárolni a cseréhez, döntsön kínálatunk mellett! Nálunk megbízható, időtálló tömítéseket találhat. A vásárláshoz vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Comments are closed.