Minden, amit a grafit gyűrűs tömítésről és a grafitról tudni érdemes!

24 november 2020
 november 24, 2020

Tömítésre van szüksége, de nem tudja eldönteni, melyik fajta lenne a legmegfelelőbb? Amennyiben tanácstalan, cégünk munkatársai készséggel állnak rendelkezésére! Kiváló fizikai és kémia tulajdonságokkal bíró, jó minőségű tömítéseket kínálunk Önnek, köztük grafit gyűrűs tömítést. A gyűrűs tömítéseket forgó tengelyek esetében használják: egy rugó segítéségével két egymáson elcsúszó gyűrű adja a tömítést a homlokfelületen.

A tömítőgyűrű többféle anyagból is készülhet, például PTFE-ből és grafitból. Természetesen mindkét anyagnak megvannak az előnyei és a hátrányai, de összességében a grafit tömítéssel mégis gyakrabban találkozhatunk. A grafit magasabb hőmérséklet- és nyomástartományokban kiválóan helyettesítheti az azbeszt tömítéseket. Előnye, hogy nagy statikus és dinamikus igénybevételnél is sikerrel alkalmazható, jó a tömítési rugalmassága és jól ellenáll a vegyszereknek, továbbá alacsony és magas hőmérsékleten egyaránt használható.

Amennyiben további kérdései vannak a grafit gyűrűs tömítésekkel, vagy általánosságban a tömítéssel kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken, és kérje szakmai segítségünket!

Comments are closed.