Mire figyeljünk a tömítések ellenőrzése során?

24 november 2020
 november 24, 2020
Category: Blog

tömítések a különböző mozgóalkatrészek kopását és súrlódását hivatottak tompítani, funkciójukból kifolyólag pedig nap mint nap nagy igénybevételnek vannak kitéve. A tömítések rendszeres ellenőrzése tehát kulcsfontosságú az esetleges hibák, gépleállások elkerülésére.

Azonban nem mindegy, hogyan folyik a karbantartás során a tömítések ellenőrzése. A helyes vizsgálattal sok bosszúságot és pénzt megspórolhatunk magunknak.

tömítésben részt vevő felületeknek minden esetben egyenesnek és párhuzamos helyzetűnek kell lennie. A tömítetlenség kimutatására ajánlott a sűrített levegő alkalmazása, mivel ez képes a legkisebb sérüléseket is kimutatni. Ilyenkor apró buborékokat észlelhetünk a felületen. A szivattyúval benyomott folyadék is hasonló eredményeket hozhat, ebben az esetben a benyomott folyadék kispriccel vagy csepeg a repedéseken. A tömítetlenség okai a következők lehet, hogy nincs meg a párhuzamosság, nincsenek jól meghúzva a csavarok, nem egyforma a tömítőnyílás vagy beépítéskor rongálódott meg a tömítés.

Tekintse meg forgalmazott tömítéseinket, és bátran kérje szakembereink segítségét a választáshoz!

Comments are closed.