Néhány tudnivaló a spiráltömítésekről

8 december 2020
 december 8, 2020
spiráltömítés

spiráltömítéseket, anyaguknak köszönhetően, elsősorban rugalmasságot igénylő üzemekben használják. Egy V alakú fémbetét tartja a nem fém alapú töltőanyagot. A spiráltömítések rendkívül rugalmasak, és még tovább erősíthetők egy plusz külső központosító, vagy egy belső biztosítógyűrű beépítésével. A külső központosító gyűrű a spiráltömítés helyén maradását erősíti, míg a belső biztosítógyűrű az amúgy is nagyfokú rugalmasságot és a tengelymerevséget növeli.

spiráltömítés egyszerűen beszerelhető, alkalmas magas nyomáskülönbség kiegyenlítésére is, még nagy nyomásingadozás esetén is megbízhatóan működik. Előszeretettel használnak spiráltömítést peremillesztéseknél, csővezetékeknél, bojlerekben, gyógyszer- és élelmiszeriparban. Népszerű ezen kívül a hajógyártásban, sőt, atomerőművekben is kedvelt tömítésféle. Használható gőz, folyadékok, gázok esetén, sőt, a savak, lúgok és olajok sem fognak ki rajta.

Ha szeretne többet megtudni a tömítéstechnikáról, és bővebb információkra van szüksége a spiráltömítésekkel kapcsolatban, bátran keressen minket!

Comments are closed.