Tömítésre van szüksége klímájához? Forduljon hozzánk bizalommal!

24 november 2020
 november 24, 2020

Category: Blog

Manapság a legtöbb autót beépített klímával együtt adják el, mely sokkal kellemesebbé teszi a hosszú, melegben tett utazásokat. De vajon mit tudunk a működési mechanizmusáról általában, és hogy kerül a képbe a klíma tömítés? Az alábbiakban röviden összefoglaljuk Önnek, amit ezzel kapcsolatban mindenkinek tudnia érdemes, akinek az autójában beépített légkondicionáló van.

A hűtési folyamat része a klímakondenzátor (más néven klímahűtő), melynek során a gáznemű hűtőközeg ismét cseppfolyóssá alakul. A klímakondenzátor lényegében egy sűrűn lemezelt hőcserélő, amelyen a levegő átáramlását ventillátorral teszik lehetővé. Az első lökhárító után helyezkedik el, hiszen ott éri a legjobban a menetszél. A klímahűtő menetes csatlakozóján a tömítés feladatát általában egy úgynevezett O gyűrű látja el. Az O gyűrű az önműködő tömítések típusába tartozik, nyugvó, illetve mozgó felületek tömítéseként egyaránt alkalmazzák: szelepeknél, csavaroknál, stb.

Amennyiben többet szeretne tudni a klíma tömítésről, vagy egyedi igényei vannak, forduljon bátran cégünk munkatársaihoz!

Comments are closed.