Rólunk

1984-ben az Alföldi Kőolajipari Gépgyár anyaggazdálkodójaként mellékfoglalkozásban kezdtem a tömítésgyártást. A bérházi lakásunk erkélyén gázpalack bőrtömítést gyártottam karos préssel. Első évben 340.000 darabot.

1985-ben bérelt műhelyben egy 4 tonnás excenter préssel 1.750.000 darab bőrtömítést készítettem, elsősorban a gázszolgáltatók részére.

1988-ban saját 3x4m -es műhelyemben első présgépemmel, a gázpalacktömítések mellet már a vasúti kocsik leeresztő csapjaihoz kétfajta tömítést gyártottam.

1990 áprilisában főállásban folytattam tovább a tömítésgyártást. Mivel a gázpalack bőrtömítéseket műanyag váltotta ki, az ipari tömítések felé nyitottam. Első komolyabb cégem a Budapest Szerelvény Értékesítő Vállalat volt, ahova több száz darab különböző méretű karima tömítést szállítottam havonta.

1992-ben egy régi házat felújítva sikerült egy 60 nm alapterületű műhelyt kialakítani. Itt már egy 20 tonnás hidraulikus préssel, egy TRIPP körkivágóval, és egy alkalmazottal 8,5 MFt árbevételt értünk el. Partnereink száma ekkor 56 volt. Ebben az évben a karima tömítések mellet egy mezőgazdasági gépeket gyártó cégnek hajtómű tömítéseit is elkezdtük gyártani.

1996-ban kinőve az eddigi műhelyünket, egy teljesen új 100 nm-es műhelyt, és egy 80 nm-es raktárt építettünk. Ekkor partnereink száma 120, és 16 MFt-os árbevételt értünk el.

2001-ben már láttuk, hogy jelenlegi műhelyünket kinőttük és egy komolyabb telephely építését terveztük. A beruházás előtt az egyéni vállalkozásból társas vállalkozássá alakultunk át. 2001. október 11.-én feleségem, a nagyobbik lányom és én megalakítottuk 5 MFt-os törzstőkével a Tóth és Társai Tömítésgyártó és Forgalmazó Kft.-t.

2002-ben elkészült az új 400 nm-es telephelyünk, ahol kialakítottunk egy magas színvonalú női fitness termet is, amit a lányom vezet. Az új telephelyünkön a tömítésgyártásban ekkor három alkalmazottal 220 partnerrel 40 MFt-os árbevételt értünk el.

2004-ben megvásároltuk a telephelyünkkel szomszédos ingatlant. Az ingatlanon levő 160 nm-es épületet felújítottuk és irodának bérbe adjuk. Az iroda mellé építettünk egy 230 nm-es műhelyt, melyhez egy ugyanekkora raktár tartozik.

2006-ban 720 nm-en 3 db hidraulikus, 8db excenter présssel, 3db körkivágóval és nem utolsó sorban egy 17 MFt -os CNC tömítés kivágó géppel 48 órán belül legyártunk bármilyen különleges alakú, méretű kivágható tömítést.

2008 márciusában 2 065 000 Ft pályázati támogatást kaptunk egy 70 tonnás új, mozgóhidas kivágó gép beszerzésére az “Új Magyarország Fejlesztési Terv” keretében.

2008 végére a partnereink száma elérte a 489-et, és több mint 20 tonna tömítést gyártottunk. Jelenleg a magyar piacon ismert tömítő lemezek 80% megtalálható raktárunkban, így partnereinknek a felhasználás körülményeinek ismeretében a legkedvezőbb árú tömítést tudjuk ajánlani, és a legrövidebb időn belül teljesítjük igényeiket.

2009 júniusában 9 053 608 Ft pályázati támogatást kaptunk egy ARISTOMAT kivágógép beszerzésére az “Új Magyarország Fejlesztési Terv” keretében. Így már két db CNC géppel a legrövidebb határidővel tudjuk elkészíteni az egyedi tömítéseket is.

2010-ben partnereink száma meghaladta az 580-at. Ebben az évben sikerült felvennünk a kapcsolatot több európai és két távolkeleti gyártóval, akiktől közvetlenül gyári áron szerezzük be a tábláinkat és zsinórjainkat. Természetesen ezek ugyanolyan jó minőségű termékek, mint amit idáig itt a magyarországi kereskedőktől szereztünk be. Honlapunkon ezért a gyártmányaink és forgalmazott termékeink között találnak majd egy pár terméket, aminél “a legkedvezőbb árú termék” jelzést látják. Ez azt jelenti, hogy a vele egy kategóriába tartózó anyagok közül ebből tudjuk a legkedvezőbb árat adni.

2011-ben partnereink száma megközelítette a 700-at. Partnereink igényit szem előtt tartva folyamatosan bővítettük azoknak az anyagoknak raktárkészletét, amit mi nem gyártunk, de az általunk gyártott tömítések mellett szükség van az ipar számára. Mivel az alapanyagok nagy részét importáljuk,ezért az eddig csak saját részünkre behozott anyagokból értékesítünk is. Ebben az évben sikerült megvásárolni a telephelyünkkel szomszédos területet, ahova egy gépkocsi tárolót és raktárt szeretnénk építeni, ezzel is biztosítva az egyre bővülő kínálatot.

2012-ben partnereink száma 780 fölé emelkedett. Az árbevételünk jelentősen nem nőtt, de a kereskedelemmel sikerült nyereségünket jelentősen növelni. Az előző évben vásárolt telken közel 40 Milliós beruházással felépítettünk egy raktárt. Ezzel 360m2-rel növeltük a raktárunkat, mellyel tovább bővíthetjük kereskedelmi árú készletünket. Így partnereinknek raktár készletről tudunk adni még több terméket: Teflon táblákat, teflon zsinórokat, teflon szalagokat. Kerámia szigetelő lapokat és zsinórokat, gumilemezeket- gumi szőnyegeket (SBR, NBR, EPDM, CR, Szilikon,Viton) Poliuretán és fíberlemezeket……

2018-as évünket egy új telephely vásárlással kezdtük, amit az év közepére teljesen felújítottunk. Ezzel az üzemmel 550m2-el bővült a cégünk, ahol fém tömítéseket fogunk gyártani.Első lépésként pályázati támogatással vásároltunk egy 25 millió forintos cnc megmunkáló gépet, mellyel fésűs tömítéseket tudunk gyártani átm:15mm-től 600mm átmérőig.Jelenleg az országban nem gyárt senki ilyen tömítéseket. Ehhez a géphez megrendeltünk másik 13 gépet, melyekkel 4000 miliméter átmérőig tudunk gyártani fésűs tömítéseket, és 1500mm-ig spiráltömítéseket.

2023-ban kettő új spiráltömítés gyártó géppel bővítettük gépállományunkat, melynek köszönhetően átm:15 mm-től átm:2500 mm-ig tudunk spiráltömítést gyártani. Így megrendelőinknek rövidebb határidővel tudjuk legyártani a kívánt tömítéseket.

Várjuk meglevő és új partnereink ajánlatkérését illetve megrendelését. Mindent megteszünk azért, hogy az eddigi tapasztalatunkkal, valamint a legkorszerűbb technológiai háttérrel, a jó szakembergárdával hosszútávon meghatározó tényezője legyünk a magyarországi tömítésgyártásnak.

Gépeink

Videók

Az alábbi két videó betekintést enged a hagyományos és a korszerű, nagy pontosságú, CNC géppel végzett tömítés kivágás folyamatába.

Tömítés készítése hagyományos eljárással

Tömítés készítése CNC tömítés kivágó géppel