Spiraltomites-adatlap-tablazattal

Mindent a spiráltömítésekről (Spiral Wound Gaskets).

A spiráltömítések olyan tömítések, amelyek nagyfokú rugalmassággal rendelkeznek. Általában rozsdamentes acélszalagból és valamilyen puhább, nem fém alapú anyagból készülnek. Ez lehet grafit, teflon vagy akár csillám is. Előnyös tulajdonságaiknak köszönhetően a felhasználásuk igen sokrétű, és a különböző területeken többféle kialakítású spiráltömítéssel is találkozhatunk.

Mivel a spiráltömítés ellenáll a magas hőmérsékletnek, a nyomásnak, sőt, a maró és mérgező anyagoknak is, ezért kiválóan használható például gőzvezetékekben, olajfinomítókban, az energiaipar területén, illetve petrolkémiai feldolgozáshoz is. Nézzük, milyen típusai léteznek kialakítás szerint!

  • Vezető és belső gyűrű nélküli spiráltömítés.
  • Belső gyűrűvel rendelkező spiráltömítés: a belső gyűrű megnöveli a tengelymerevséget és a rugalmasságot.
  • Vezetőgyűrűs spiráltömítés: a vezetőgyűrű stabilan a helyén tartja a tömítést és további radiális erőt biztosít.
  • Spiráltömítés vezető és belső gyűrűvel: még nagyobb nyomásnak képes ellenállni, ezt használják nagynyomású szerkezetekhez, illetve, ha maró vagy mérgező anyagok vannak jelen.

Azt, hogy milyen kialakítású tömítésre van szükség, a későbbi felhasználás határozza meg. A spiráltömítések a leggyakrabban kör alakúak, de nem ritka az ovális és a lekerekített élű, négyszög alakú változat sem. A méretet és vastagságot illetően ez a tömítéstípus igen változatosan gyártható le, ezzel kapcsolatban érdeklődjön megadott elérhetőségeinken!

Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik a tömítések terén, az általunk gyártott termékek megfelelnek a legmagasabb szintű követelményeknek is. Számunkra a legfontosabb ügyfeleink elégedettsége, ezért szolgáltatásainkat nem csak magas színvonalon, hanem elérhető áron is végezzük. További információkra lenne szüksége a spiráltömítésekről?

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén, kollégáink szívesen nyújtanak bővebb tájékoztatást!

Megtervezzük és kivitelezzük az egyedi spiráltömítéseket is, méghozzá kiváló színvonalon!

A standard megoldások nem minden esetben megfelelőek. Habár nagyon könnyű és kényelmes megoldás ugyanazt az általános dolgot ráhúzni mindenre, az átlagos mégsem passzol az egyedihez. Ez a tömítések világában is meglévő jelenség.

A spiráltömítésekről általában elmondható, hogy olyan speciális, kör alakú tömítések, amik többnyire szabvány méretekben készülnek, azonban lehetőség van egyedi igények alapján is spiráltömítést készíteni, ennek alapján egy egyedi spiráltömítés lehet ovális, négyszög alakú, vagy más, nem szabványos formájú. Ugyanígy a mérete is meghatározható, természetesen annak megfelelően, hogy hová készül. Az egyedi spiráltömítések anyag összetétele aszerint változhat, hogy milyen környezetben kell hosszú távon helytállniuk. Az átlagosnál nagyobb, vagy egyedi anyag-összetételű spiráltömítésre van szüksége? Nincs akadálya, ha a megfelelő gyártóval tervezteti és kivitelezteti azt!

A tömítések szerepe fontos, hiszen az a feladatuk, hogy megbízhatóan kitöltsék a felületek egyenetlenségeit és megakadályozzák a közegáramlást két tér között. Ezeknek a feladatoknak a teljesítéséhez a legjobb és a leginkább testre szabott tömítést kell kiválasztani.

Amennyiben Önnek különleges tömítésre van szüksége, bízza ránk az egyedi spiráltömítések tervezését, illetve gyártását! Cégünk folyamatosan igyekszik megújulni, és arra törekszik, hogy minden innovációval az ügyfelei érdekeit szolgálja. Pontosan ezért döntöttünk úgy, hogy megvásároljuk az új berendezésünket, amit kifejezetten az egyedi spiráltömítések előállításához használunk. Az új gépünkkel az ügyfeleink által megrendelt egyedi spiráltömítések minden elvárásnak képesek eleget tenni, korszerű, tartós, igényes darabok, amik tökéletesen megfelelnek a feladatuknak.

Forduljon hozzánk bizalommal, és rendeljen egyedi igényekre szabott, egyedi spiráltömítéseket kedvező árakon, rövid gyártási határidővel! A személyre szabott árajánlatért keressen fel minket a honlapunkon feltüntetett elérhetőségeink egyikén!