Fésűs tömítés magas nyomásra.

A fésűs tömítés felhasználása.
A fésűs tömítések bordázott fémmagból és lágy tömítő felületi anyagból állnak. A bordázott segít abban, hogy nagyobb nyomás esetén a tömítőanyag bekerülhessen a bordák közé, még kisebb erőkifejtés esetén is. A fésűs tömítés remekül alkalmazható magas hőmérsékleten működő kazánok tömítése esetén.

 

A fésűs tömítés legfőbb előnye az, hogy ötvözi a lágy tömítőanyag jó deformációs képességét a fémtömítés szilárdságával, így a fésűs tömítéseket akár nagyobb nyomású kazánoknál is nyugodtan hasznosíthatjuk. Fésűs tömítések általában grafit tömítőanyaggal készülnek, de különleges igények szerint a tömítőanyag lehet teflon is. A fésűs tömítések esetén is szigorú szabványok szerint kell eljárni, hogy minden típusú géphez, kazánhoz alkalmazhatóak legyenek a tömítések.

Ha az Ön cégénél is nagyobb nyomású kazánok vannak, érdemes a fésűs tömítéseket alkalmazni. Cégünk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy kizárólag minőségi tömítések kapjanak helyet termékeink között, így Ön sem bánja meg, ha hozzánk fordul! Kérdezzen bátran munkatársainktól!