Grafit a gumitömítés gyártásban

A tömítések gyártásánál több fajta alapanyagból lehet választani. A gumitömítés gyártásban előszeretettel alkalmazzák a grafitot és a fiber anyagot is.

A papír, a fiber, a grafit vagy a teflon alapanyagokból gyártott tömítéseket egy kategóriába tudjuk sorolni. A gumiszálas tömítésekről van szó. Mi most a grafitból gyártott gumiszálas tömítéseket fogjuk egy kicsit közelebbről megismertetni az érdeklődőkkel.

Kezdjük az alapoknál és vegyük sorra a grafit, mint anyag alapvető jellemzőit! Ebből a rövid felsorolásból egyértelművé fog válni, hogy a grafit milyen környezetben bizonyul ideális anyagnak az ipari tömítések világában.

A grafit szürke színű, puha tapintású anyag, ami zsírosabb, olajosabb érzetet vált ki. Jól megmunkálható, mert az anyaga nem ellenálló a mechanikai hatásokkal szemben, viszont kopásálló és nem öregszik. Amellett, hogy a grafit nem túl kemény, nagyszerűen ellenáll a különféle vegyszereknek és savaknak. Ennek köszönhetően kitűnően lehet alkalmazni olyan környezetben, ahol fokozottan jelen vannak a maró hatású anyagok.

Nagy vezetőképességgel rendelkező anyag, korrózióálló, de a magas hőmérséklettel szemben is jól reagál, sőt, tűzálló tulajdonsággal is rendelkezik, valamint szigetelő képessége is van. Ezek alapján le tudjuk vonni a következtetést, hogy a grafitból készült tömítéseket kiválóan lehet alkalmazni olyan környezetben, ahol szükség van a tartós, sokoldalúan ellenálló alapanyagból gyártott tömítésekre.

A tömítések gyártásához kizárólag olyan alapanyagokat használ fel a cégünk, amik eleget tudnak tenni a legmagasabb elvárásoknak is. Az ipar területén nagy szükség van a megbízható tulajdonságokkal rendelkező tömítésekre, mi is ilyen termékeket hozunk forgalomba. Az ügyfeleink számára garantáljuk a pontos határidőket, az ügyfélközpontú kommunikációt, valamint a precíz kivitelezést. Forduljon bizalommal a csapatunkhoz, ha tömítés gyártással és forgalmazással kapcsolatban van kérdése hozzánk! A megadott elérhetőségeinken válaszolunk a felmerülő kérdésekre, észrevételekre.