Gumiszálas tömítések, és más elemek, amik bírják az igénybevételt

Szeretne valóban ellenálló, megbízható tömítéseket alkalmazni? Segítünk, hogy melyek azok a megoldások, amik nem okoznak bajt idő előtt!

Tömítések, amik lehetnek intenzív igénybevételnek kitéve

A tömítések több területen töltenek be kulcsfontosságú szerepet. Alkalmazásukkal számos baleset, meghibásodás megakadályozható, így természetes, hogy a legkiválóbb alkatrészeknek kell kiválasztásra kerülniük. Bizonyos esetekben igen intenzív igénybevételnek vannak kitéve a tömítések, például folyadékok, gáz áramlását gátolják meg. Ezek az anyagok rendkívül agresszívnek számítanak, a legtöbb tömítéssel percek alatt elbánnának. Ezt mindenképp figyelembe kell venni a vásárlás során, roppant kellemetlen, ha éppen használat után megy tönkre az elem azért, mert a tulajdonságai alapján nem tud megfelelő védelmet nyújtani az adott közegben.

Szerencsére napjainkban több olyan típus is létezik, amik jól tűrik az igénybevételt, maximálisan teljesítenek a területeiken. Többek között a gumiszálas tömítések, fiber tömítések és a grafit tömítések nem hagyják cserben a felhasználókat, legyen szó szerelésről, gyártásról.

Gumiszálas tömítések, amik megbirkóznak a magas hőmérséklettel

Igen gyakorinak számít a magas hőmérséklet, ezzel kapcsolatban pedig bátran szóba kerülhetnek a gumiszálas tömítések. Nem jelenthet problémát a hőingadozás sem, egyes elemek ebből a kategóriából akár a 250 celsius fokot is kibírják. Ezeket a tömítéseket az ipar számos területén nyugodtan lehet alkalmazni, semmilyen fennakadást nem okozhatnak, ami pedig több szempontból is fontos.

A már említett balesetek elkerülése mellett a gumiszálas tömítések hozzájárulnak ahhoz, hogy a munkavégzés ne állhasson le egy esetleges alkatrész probléma miatt. Egy ilyen helyzet óriási hátrányt jelenthet a vállalkozásoknak, a visszaállás pedig hosszabb időt is igénybe vehet. Erre is érdemes gondolni, amikor az ügyfelek tömítéseket választanak ki. Csak nyerhetnek az odafigyeléssel, megfelelő információk birtokában könnyen lehet kedvező döntést hozni a vásárlás során.

 

Maró hatású anyagokhoz is szükség lenne tömítésre?

 

A maró hatású anyagok feladhatják a leckét a tömítés vásárlás során. Például a lúg hatalmas pusztítást képes végezni azokban az alkatrészekben, amik nem képesek ellenállni az oldatnak. A grafit tömítéseket bátran lehet használni az agresszívabb anyagoknál is, mert nagyon jó vegyszerálló tulajdonságokkal rendelkeznek. Az, hogy jól tűrik a szélsőséges körülményeket, lehetővé teszi a széleskörű alkalmazhatóságukat, ezáltal számos helyzet könnyedén megoldható az ipari területeken.

A fiber tömítések szintén megbízható alternatívának számítanak ebben a közegben, ráadásul még jól tűrik a magas hőmérsékletet is, egészen 105°C-ig lehet felhasználni, ez nem tehet benne kárt. Összetettebb elvárásokhoz kifejezetten ajánljuk ezt a típust!

Cégünk minden helyzetre, körülményre tudja a helyes opciót, ügyfeleink mindig megfelelő iránymutatást kaphatnak a tömítések terén, így nagy eséllyel elkerülhetők a kockázatos helyzetek. Legyen Ön is a megrendelőnk, szerezze be valódi szakértőktől az ideális alkatrészt, segítünk, hogy a kiválasztás ne terhelje meg!

Megrendelőink a szakmai követelményeknek megfelelő termékekhez juthatnak hozzá, garantáljuk, hogy Ön is elégedett lesz a tömítésekkel. Honlapunkon bővebb információkat is találhat rólunk, termékeinkről. Rugalmasak, ügyfélközpontúak vagyunk, és a korrekt árakról sem feledkezünk meg.

Ha kérdései lennének, vagy szeretne rendelni, keressen bennünket a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.