Hőállóságból ötös! Tudjon meg többet a fiber tömítésről!

A fiber tömítésekről méltán állíthatjuk, hogy különleges tömítések. Olyan tulajdonságokat tudhatnak magukénak, amiket csak kevés tömítőanyag, rajtuk kívül.

A fiber tömítés olyan tömítőanyag, ami sokra képes és ennek következtében különböző környezetben kaphat helyet. Értelemszerűen egy hőállóságában kiváló tömítést olyan közegbe helyeznek, ahol forró, gáz vagy folyadék halmazállapotú anyagokkal kell érintkeznie.

Az egyik figyelemre méltó tulajdonsága a hőállósága. A fiber tömítésről elmondható, hogy a viszonylag magas hőmérsékletet is jól tűri. Nem olvad meg, nem nyúlik és nem szakad és egyéb módon sem megy tönkre.

Ennek a típusú tömítésnek a felhasználása széleskörű, így például megtalálható csővezetékekben, azért, hogy a csövekhez tartozó meneteket kitöltse, de a veterán autókban is ilyen tömítést használtak a hengerfej alkatrészekhez régen.

A csövekhez visszatérve nem véletlen, hogy a fiber tömítés mindig előkerül. A csővezetékek különböző halmazállapotú és nagyon eltérő hőmérsékletű anyagok közvetítői lehetnek. Az ivóvíztől a fűtéshez továbbított magas hőmérsékletű vízig kering folyadék a csövekben.

A vulkánfiber

Nem csak a csövek menetei kaphatnak fiber tömítést. A vízmelegítő berendezések, bojlerek alkatrészei között is megtalálható ez a fajta tömítés. A hőállósága egy ilyen tömítésnek általában 90-110 celsius fokig tart. Ezek a tömítések jellemzően vulkánfíber anyagból készülnek.

A vulkánfiber pamut és cellulóz keveréke, illetve ezeknek az anyagoknak a rostjaiból áll. Kiváló mechanikai jellemzőinek köszönhetően stabil és rugalmas, könnyű súlyú és ellenálló is egyszerre. Ezeket a tulajdonságokat az előállítás és a természetes alapanyag is garantálni tudja. A vulkánfiber alapja a kaucsuk, amiből a vulkanizálás következtében válik kemény és erős gumi, a tömítés alapja.

A tömítéstechnika területének kiszolgálása az egyik fő tevékenységünk. Saját gyártmányú és ennek köszönhetően nívós tömítéseket tudunk ajánlani a hozzánk forduló megrendelőknek. Ha kíváncsi az ajánlatunkra, forduljon kollégáinkhoz bármelyik elérhetőségünkön!