Gumiszálas tömítések és társaik: melyik bírja jobban a hőt?

A tömítések mindegyike rendelkezik alapvető tulajdonságokkal. Ezek közül meghatározó jellemzője egy tömítésnek a hőállósága.

A hőállóság, mint tulajdonság, egy tömítés esetében befolyásolja a felhasználhatóságot. Egy olyan tömítés, ami csak kevés ideig bírja a magas hőmérsékletet, nem alkalmas olyan közegbe, ahol gyakran forró anyag áramlik keresztül. A tömítéssel érintkező anyagok vagy a környezet hőmérséklete is elérheti azt a határt, amit nem minden tömítőanyag képes elviselni.

A hőállóságot tekintve szerencsére egészen széles a választék. Ha tömítést kell kitenni magas hőmérsékletnek, akkor alapanyag szempontjából is többféle termékből lehet választani. A legfontosabbak közé tartozik a papír, a teflon, a fiber, a gumiszálas tömítések, valamint a grafit tömítés.

Forró helyzetben is számíthat rájuk

A fent felsorolt tömítések mindegyike képes magas vagy kifejezetten magasa hőmérsékletű anyagnak vagy közegnek ellenállni. Természetesen nem egyforma a papír tömítés, a grafit tömítés vagy a teflon alapanyagú tömítés teherbírása, ha forróságról van szó. A grafit például kimagasló hőállósággal rendelkezik.

Egyes tömítések már 90 celsius foknál elkezdenek tönkremenni, de más tömítések akár a 250 celsius fokig is képesek kitartani. Az utóbbiak közé sorolhatóak például egyes gumiszálas tömítések. A gumiszálas tömítések több kategóriában is elérhetőek, gyakran alkalmazzák őket az iparban.

A hőállóságra több fajta anyaggal szemben is szükség lehet, folyadékok, olajok, gázok, gőzök esetében is. Egy tömítés annál sokoldalúbb, minél több szempontból ellenállóbb, hőmérséklettel, anyagokkal szemben is.

A tömítések széles skáláját találja meg az érdeklődő a termék porfóliónkban. A tömítések egy részét forgalmazzuk, egy részét pedig mi magunk állítjuk elő. A cégünk szakmai nívójában megbízhat és a sok éves gyártási tapasztalatára is építhet, ha tömítéstechnikáról van szó. A tőlünk megvásárolt termékekkel garantáltan elégedett lesz, mert eredményesen tudja beépíteni és használni is őket. A rendeléssel kapcsolatban készséggel segítünk az érdeklődőknek az elérhetőségeink valamelyikén!